RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
En mann ble skadet etter å ha havnet under dette skuret som ble tatt av vinden i Eidfjord tirsdag morgen.
En mann ble skadet etter å ha havnet under dette skuret som ble tatt av vinden i Eidfjord tirsdag morgen. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Mann og skur tatt av vinden i Hordaland

Sist oppdatert:
Lå i klem.

En mann er sendt til sykehus etter at kraftig vind kastet ham rundt 50 meter av gårde i Eidfjord i Hordaland. Flere fjelloverganger i Sør-Norge er stengt, og ferger og hurtigbåter er innstilt på grunn av uvær.

– Vi fikk inn melding rundt klokken 9 om at en mann og et skur eller en hall var tatt av et kraftig vindkast i Eidfjord og blitt ført omtrent 50 meter av gårde, sier operasjonsleder Morten Kronen i Hordaland politidistrikt til NTB.

Ambulanse ble sendt til stedet, og da helsepersonellet kom fram var mannen bevisst.

– Men han hadde store smerter. Skuret på rundt 900 kilo sto i fare for å klemme ham. Han lå i klem en stund også, sier Kronen.

Pasienten ble sendt med ambulanse til Voss sykehus. Det ble vurdert å sende luftambulanse for åmøte bilen, men det var uvisst om dette lot seg gjøre på grunn av kraftig vind, og han ble derfor kjørt med bil.

Flere ulykker
Uværet har ført til flere ulykker i Hordaland i løpet av tirsdagen. Tidligere på dagen ble to arbeidere skadd da de holdt på å føre opp et hus i Bergen.

– Et kraftig vindkast tok tak i forskalingskassetten, som ble sendt gjennom luften og traff de to arbeiderne, sier Kronen. De to ble sendt til legevakt i Bergen.

Og i Liabrekka i Tysnes kommune gikk det om morgenen et fire meter bredt jordras, som tok med seg deler av en terrasse og et hus.

Situasjonen er nå under kontroll, og det er ikke fare for nye ras, ifølge operasjonslederen.

Advarer
Det er ikke bare i Hordaland det er fare for sterke vindkast tirsdag. Også i Rogaland og Sogn og Fjordane kan det komme vindkast på opptil 25 til 30 meter i sekunder innover land, Meteorologisk institutt.

Instituttet har sendt ut advarsel om at en sørlig storm nord for Stavanger mandag kveld dreier vestover tirsdag. Vinden skal gradvis minke.

Det advares også om vanskelige kjøreforhold i fjellet i Sør-Norge på grunn av sterk vind, snø og snøfokk.

Stengte fjelloverganger
Advarselen om kjøreforholdene vises igjen i Statens vegvesens trafikkmeldinger om fjellovergangene i Sør-Norge.

Strekningene Haukelifjell, Hardangervidda er stengt på grunn av uvær og vil ikke bli åpnet tirsdag.

– Hardangerbrua ble stengt like etter klokken 08.30. Det blåser opp til 30 sekundmeter på broen, sier trafikkoperatør Idar Sangolt ved Vegtrafikksentralen til Bergens Tidende.

Også Vikafjellet er stengt, her på grunn av snøras og fare for nye ras. Heller ikke denne strekningen vil bli åpnet igjen tirsdag.

I tillegg er Hol-Aurland, Tyin-Årdal og Venabygdsfjellet stengt som følge av uvær.

Innstilte avganger
Ferge- og hurtigbåtrederiet Norled melder om flere innstillinger som følge av uværet.

Ruter fra Sunnhordland til Bergen er innstilt på ubestemt tid. Det samme gjelder ruten Leirvåg-Sløvåg.

I Rogaland vil ruten fra Mortavika til Arsvågen isteden gå fra Mekjarvik inntil været roer seg, skriver Stavanger Aftenblad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere