Fredag ettermiddag har det vært en arbeidsulykke ved Sartor senter i et underjordisk parkeringshus under bygging, skriver Bergensavisen.

En mann fra Bergen i 40-årene er bekreftet omkommet etter å ha falt ned fra et tunneltak. Både politi og ambulanse er på stedet.

Kriminalteknisk i politiet jobber på stedet sammen med Arbeidstilsynet.

Bygger garasje
Senterleder Thomas Skålnes hos Sartor senter har nettopp blitt orientert om ulykken når BA snakker med ham like før klokken 1630 fredag:

- Ulykken skal ha skjedd under bygging av garasjen under Sartor senter. Dette er et parkeringsanlegg tilsvarende Klostergarasjen som skal inneholde 1500 biler og skal stå ferdig senere i år, sier han til BA.

Operasjonsleder Kjersti Eidsnes ved Hordaland politidistrikt sier til BA klokken 1620 at de ennå ikke vet hva som har skjedd.

- Vi vet ikke helt ennå. Det har skjedd under arbeid, men vi har ikke detaljer om hva han holdt på med. Han har falt ned fra tunneltaket. Kriminalteknisk skal gjøre undersøkelser, sier hun til BA.

Døde av fallet
Politiet forteller at mannen sannsynligvis har dødd av fallet.

- Ambulanse har vært der og returnert igjen, sier Eidsnes.

Hun jobber fredag ettermiddag med å få varslet pårørende.

Tar seg av de ansatte
Totalentreprenør Veidekke, som står bak byggingen av garasjeanlegget, jobber også med å varsle de pårørende.

- Vi vet svært lite selv, men jeg kan bekrefte at vi har hatt en fallulykke. Jeg kan bekrefte at en av våre ansatte har omkommet. Dette er dypt tragisk, sier distriktsleder Ingmar Austevoll.

- Våre tanker er hos hans pårørende. Samtidig må vi også ta oss av de ansatte. De er i sjokk, men skal ikke måtte gå inn i helgen med dette alene, sier han.

Mannens kolleger ble i etterkant av ulykken samlet i en brakkerigg like ved parkeringsanlegget. De får hjelp av et kriseteam og bedriftshelsetjenesten til Veidekke.

- Hva som gjorde at han falt, vet vi ikke. Fokuset vårt er ikke å lete etter detaljer nå, sier han til BA.

Laget etasjeskiller
Austevoll forteller at parkeringsanlegget skal bestå av fire plan. Det de har holdt på med i dag er å lage etasjeskiller i anlegget.

- Ulykken skjedde i forbindelse med installasjon av dem øverste etasjeskilleren langt inne i det underjordiske anlegget. Betongfundament var i ferd med å bli heist på plass på det øverste parkeringsdekket. De ansatte holdt på med monteringen av disse, forklarer han.

Falt 10-12 meter
Innsatsleder i politiet, Ole Bjørn Sveen, er på stedet.

- Det er snakk om en norsk mann, men vi vil ikke gå ut med flere opplysninger ennå, sier han til BA.

- Han har falt ti-tolv meter i en sjakt mellom ett nivå i parkeringsanlegget og fjellveggen, sier Sveen.

Har ikke vitner
Han forteller at de foreløpig ikke har vitner til hendelsen, men at det kom en lege til stedet raskt, som erklærte mannen død.

Les flere saker i Bergensavisen