Mann omkom i arbeidsulykke

Politiet etterforsker saken.

14.04.14 19:37

(Nordlys)

18 år gamle Oddbjørn Olsen fra Alta omkom mandag i en arbeidsulykke i Hopseidet på grensen mellom Lebesby og Gamvik kommune i Øst-Finnmark.

Det opplyser Østfinnmark politidistrikt i en pressemelding.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 11.31. 18-åringen ble erklært død av lege klokka 12.30.

Olsen var på jobb for Alta-firmaet Lasting og Transport. Daglig leder Thor Charles Vekve mottok meldingen om den tragiske ulykken med stor sorg.

- Det er helt forferdelig. Mine tanker går til familien, sier han til Nordlys.

- En fin gutt

Vekve har vært i kontakt med familien mandag.

- Jeg har gitt beskjed om at jeg som arbeidsgiver vil bidra med alt det familien måtte ønske. Jeg har også fulgt opp at kriseteamet i kommunen er på plass.

Vekve forteller om en pliktoppfyllende arbeidstaker.

- Selv om han dessverre ikke hadde jobbet her lenge, så fikk jeg et godt inntrykk. Han var en utrolig fin gutt, sier han.

- Han var veldig ivrig etter å få jobbe mer, og tok ofte kontakt med spørsmål om arbeid. I dag skulle han bare på en liten kosetur, det som i utgangspunktet var en enkel jobb.

Politiet etterforsker

Ulykken ved kaianlegget på Hopseidet skjedde i forbindelse med lossing av industriplast fra vogntoget til den forulykkede 18-åringen.

- Vi vil i morgen starte med omfattende undersøkelser på stedet, sier operasjonsleder ved Østfinnmark politidistrikt Torfinn Halvari.

- Det er for tidlig å si noe mer om hendelsesforløpet, eller om det er skjedd noe ulovlig i forbindelse med ulykken.

I pressemeldingen skriver politiet:

«Operasjonssentralen ved Østfinnmark politidistrikt fikk kl. 1131 melding fra AMK-sentralen i Finnmark om at det hadde skjedd en arbeidsulykke i nærheten av et kaianlegg på Hopseidet. En person skulle være alvorlig skadet og var bevisstløs. Ambulanse med lege samt Sea King redningshelikopter var på tur. Politiet rykket umiddelbart ut og var på stedet ca. kl. 1150. Den skadde ble av lege erklært død kl. 1230.

Ulykken har skjedd i forbindelse med lossing av industriplast fra et vogntog. Det er iverksatt taktisk og teknisk etterforsking.»

Les flere saker hos Nordlys

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag