RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mann omkom i båtulykke i Hordaland

En mann omkom og en annen person ble hardt skadd etter at en skjærgårdsjeep kjørte på et skjær i Os kommune i Hordaland natt til tirsdag.

– En person er bekreftet omkommet, én er hardt skadd og én er antatt lettere skadd, opplyser operasjonsleder Frode Kolltveit i Hordaland politidistrikt.

Båten de tre var om bord i, kjørte på et skjær på Raudholmane like etter midnatt natt til tirsdag. En snau time senere var alle tre hentet opp av vannet, men livet til den ene sto ikke til å redde.

Skjærgårdsjeep

Ifølge NRK er det snakk om en hurtiggående båt av typen skjærgårdsjeep. Raudholmane ligger om lag 600 meter sør for fastlandet.

– Båten kom kjørende på et skjær rett sør for Os sentrum, sier Kolltveit til Bergensavisen.

Alle tre ble tatt inn til land i brannvesenets båt og en sivil båt som deltok i redningsaksjonen.

– De to skadde er brakt til Haukeland universitetssjukehus. Alle tre er norske borgere, men ingen er registrert med adresse i Os kommune, opplyser Kolltveit.

Den omkomne er en mann, skriver VG.

Hørte rop og så lys

Politiet fikk melding om ulykken klokka 00.16 av en beboer i nærheten. Beboere så lys og hørte rop fra stedet. Det er også meldt om lyden av et smell.

– Vi hører alltid båter på sjøen, men denne gangen hørte jeg først motordur og så et veldig smell. Så hørte jeg «au» og skriking, men så ble det stille. Jeg sprang inn med en gang og ringte 113 for å sette i gang redningsapparatet, forteller Anne Karin Geitle Grindevoll til Bergensavisen. Hun bor i Kuvågen, ikke langt fra ulykkesstedet.

Både luftambulanse, ambulanse, brannvesen, dykkere og politi deltok i redningsaksjonen ute på sjøen i mørket natt til tirsdag. Redningsarbeidet var avsluttet i 1.30-tiden, skriver Bergens Tidende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere