Mann omkom i snøskred i Åre

Åre (NTB-TT): En mann i 30-årene ble fredag gravd fram fra snøen i Åre i Sverige etter å ha blitt tatt av et større skred flere timer tidligere. Livet sto ikke til å redde.

08.03.13 21:08

Politiet i Jämtland opplyste først at mannen var funnet sterkt nedkjølt. Kort tid senere kom meldingen om at han var død.

Etter at en manngard fant mannen cirka 2,5 meter nede i snømassene, ble han forsøkt gjenopplivet på stedet. Deretter ble han ført til sykehus i Östersund, men da var det allerede for sent. Han hadde ligget begravd i drøyt tre timer før han ble funnet, opplyser politiet på sin hjemmeside.

Åre ligger noen få mil fra norskegrensen øst for Trondheim, og to norske lavinehunder deltok i søket etter den savnede mannen.

To personer som befant seg i skredområdet, ble tidligere på dagen funnet i live. De skal ha klart å holde seg over snømassene. Det er uklart om de er skadd.

Flere skiløpere skal ha vært vitne til skredet, som gikk ved 13-tiden fredag. Det var opptil 300-400 meter bredt, og snømassene raste 150 meter nedover bakken til et område med skiheiser. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.