RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mann overfalt tre kvinner

Sist oppdatert:
Tre kvinner slått og forsøkt dratt i bakken. En ble voldtatt.

På under en halv time fikk politiet på Sunnmøre melding om tre tilfeller av vold mot kvinner. Alle overfallene skjedde i bydelen Aspøya i den vestlige delen av Ålesund sentrum i tidsrommet 04 til 04.30 natt til søndag.

Slått i fjeset
- I det første tilfellet som ble rapportert, kom offeret selv til politiet og fortalte at hun hadde blitt slått ned og utsatt for et seksuelt overgrep. Da vitner kom til stedet, løp gjerningsmannen, sier operasjonsleder Arild Reite ved Sunnmøre politidistrikt til Nettavisen.

Kvinnen ble fraktet til overgrepsmottaket ved Ålesund sykehus for oppfølging.

Bare minutter senere kom meldingen om nok et overfall, like i nærheten.

- En kvinne har forklart at hun ble slått i ansiktet og forsøkt dratt i bakken. Hun gjorde anskrik og mannen forlot stedet da vitner nærmet seg, sier Reite.

Kvinnen ble fraktet til legevakt med kutt i leppa.

Angrepet bakfra
Kort tid etter blir tilfelle nummer tre varslet til politiet, også dette i samme område: En mann skal ha angrepet en tredje kvinne bakfra og slått henne før hun fikk revet seg løs og flyktet.

Framgangsmåte og beskrivelse av gjerningsmannen gjør at politiet setter de tre overfallene i sammenheng.

- At alle tilfellene skjer innen et så begrenset område, og med så kort mellomrom styrker mistanken om at samme gjerningsmann står bak alle, sier operasjonslederen.

Politiet leter fortsatt etter gjerningsmannen som beskrives av samtlige ofre som en mann i alderen 25 til 30 år, muligens med opphav fra Midt-Østen. Han blir oppgitt å være om lag 170 centimeter høy, og var iført en mørk jakk med striper, eventuelt refleksbånd på armene.

Ekstra bemanning
Søndag kveld har politiet fortsatt ikke pågrepet noen, og ekstra bemanning er satt inn i etterforskningen.

Politijurist Unni Moen Vikebakk sier til Sunnmørspostens nettutgave at overfallene karakteriseres som grove. De skjedde i Kirkegata, Giskegata og Nedre Strandgate i bydelen Aspøya.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere