*Nettavisen* Nyheter.

Mann på skateboard hektet seg på toget og suste gjennom bergenstrafikken

Foto: BA leserbilde

Ved politistasjonen grep mannen seg fast i turisttoget. Eieren sukker: – Jeg kan ikke sette opp piggtråd bakpå toget, heller.

(Bergensavisen:) En BA-leser knipset den mer eller mindre farefulle ferden, som altså startet ved politistasjonen i Bergen sentrum, og fortsatte opp Kalfarveien.

Skateboard-mannen holdt seg fast i mini-toget Bergensexpressen og suste oppover den sterkt trafikkerte gaten.

- Så skummelt ut
– Han hang på oppover Kalfarveien. Der hoppet han av, og skatet videre nedover mot Møllendal, forteller bilisten til BA.

Han synes hele seansen så ganske så skummel ut. Han tok flere bilder der en tydelig kan se mannen på skateboard som holder seg fast i toget. Bak toget ligger det flere biler, og flere biler kommer imot.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: BA leserbilde

– Hadde han gått på trynet, kunne det gått skikkelig galt, mener mannen som kjørte like bak.

Politiet sier skateren ville blitt stoppet om politiet hadde sett ham. Tog-haikingen vil trolig rammes av paragraf 3 i veitrafikkloven, som fastslår at enhver som ferdes i trafikken har ansvar for at det ikke oppstør farlige situasjoner.

– Det er ikke lov å henge etter kjøretøyer, får BA opplyst ved sentralvakten i Hordaland politidistrikt.

Å hekte seg på kjøretøyer i fart, blant innvidde kalt «skitching» har vært lenge vært et vekjent syn både i filmer, tv-spill - og i virkeligheten. Aktiviteten har også ført til flere dødsfall, ifølge Wikipedia.

Har hatt syklister på
Kjell Sellevold er eier av Bergensexpressen. Han var selv ute og kjørte toget da BA kontaktet ham om saken lørdag ettermiddag.

Han er ikke overrasket når han hører at han har hatt en skater som gratispassasjer.

– Vi er utsatt. Folk gidder ikke gå opp bakken til Kalfaret, og henger seg på oss. Vi har flere ganger hatt syklister som hekter seg på, og folk som står bakpå toget, sier han.

Toget har en maksfart på 25 kilometer i timen.

(Artikkelen fortsetter)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: BA leserbilde

- Guttestreker
– Jeg kan ikke sette opp piggtråd bakpå, heller. Vi har ikke kontroll på hva som foregår bak på toget, vi må konsentrere oss om trafikken, sier Sellevold.

– Dette er guttestreker, sånn som vi gjorde da vi var mindre. Da hang vi bak bussen med kjelker. Det var spennende. Alt er på egen risiko, men det er jo selvfølgelig synd hvis noen skulle bli skadet, sier han.

Ender opp på bryggen
En tur med Bergensexpressen tar cirka 50 minutter. Turen starter hver hele time fra Bryggesiden vis à vis Hanseatisk museum, og går over Fisketorget og videre i Kong Oscars gate og gjennom den gamle byporten.

Turen går så forbi Hansa Bryggeri og opp i Fjellveien. Deretter fortsetter turen nedover i gjennom pittoreske smau til Mariakirken, Håkonshallen og Rosenkrantztårnet.

Videre går turen forbi den gamle trebebyggelsen på Bryggen, og ender opp ved utgangspunktet.

Denne saken er levert av Bergensavisen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.