Mann pågrepet etter å ha ringt inn falsk melding

LENSMANN: Morten Huse i Ullensaker sperret blant annert av en gård på Kløfta i forbindelse med letingen etter en mann som natt til onsdag ringte inn på nødnummeret og sa han var i trøbbel. Nødtelefonsamtalen viste seg å være falsk.

LENSMANN: Morten Huse i Ullensaker sperret blant annert av en gård på Kløfta i forbindelse med letingen etter en mann som natt til onsdag ringte inn på nødnummeret og sa han var i trøbbel. Nødtelefonsamtalen viste seg å være falsk. Foto: Arkivbilde (Romerikes Blad)

Mannen som satte i gang en omfattende leteaksjon har i avhør erkjent å ha ringt inn en falsk melding

21.01.15 10:23

Siste nytt: Søk etter antatt savnet person på Kløfta er avsluttet. En person er pågrepet og har i avhør erkjent at han har ringt inn en falsk melding, melder politiet på Twitter.

Lensmann Morten Huse vil ikke bekrefte om de har funnet personen, skriver Romerikes Blad.

– Vi undersøker det aktuelle stedet for å sikre oss det som måtte være rundt en eventuell situasjon vi ikke har oversikt over, sier Huse, lensmann i Ullensaker.

– Det er riktig at det er krimteknikere på stedet, noe som vil være naturlig når vi gjør undersøkelser, opplyser Huse.

En nødtelefon ble ringt inn til politiet klokken 02.30 natt til onsdag av en mann som forklarte han var skadet og i en vanskelig situasjon.

Peilet telefonen

Telefonen ble peilet til Kløfta og politiet iverksatte en leteaksjon med helikopter og bakkemannskap. Lensmann Morten Huse ved Ullensaker lensmannskontor ber nå publikum, spesielt beboere på den sørlige delen av Kløfta, om hjelp.

– Vi vet ikke hvor han befinner seg. Vi har søkt i området sør for Gjerdrumsvegen og vest for Trondheimsvegen, hvor vi antar at han er.

– Nå har vi ikke lenger kontakt med ham, og oppfordrer publikum som måtte bo i området å se i hager og rundt om de kan se en hjelpeløs person, oppfordrer Huse.

Vet fint lite

Bortsett far den første telefonsamtalen har ikke politiet snakket mer med ham. Hvor gammel han er, hva han har på seg vet de ikke.

– Sa han noe om hvorfor han har havnet i denne vanskelige situasjonen?

– Så langt har vi ingen klar informasjon som vi ønsker å gå ut med nå, opplyser lensmannen.


HTML EMBED


Les flere saker i Romerikes Blad

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag