RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mann pågrepet etter at kvinne ble funnet død på Nesna

Sist oppdatert:
En mann i slutten av 50-årene er pågrepet og siktet for legemsfornærmelse etter at en jevnaldrende kvinne fra Helgeland ble funnet død på en campingplass på Nesna i Nordland natt til lørdag.

Nesna/Oslo (NTB-André Lorentsen og Ketil Bjærke): Kvinnen er sendt til obduksjon, og politiet fikk søndag kveld den foreløpige obduksjonsrapporten.

- Av hensyn til etterforskningen kan vi ikke kommentere saken ytterligere i kveld, sier politiadvokat Andreas Christiansen i Helgeland politidistrikt.

På bakgrunn av opplysningene som er kommet fram har politiet innkalt til en pressekonferanse mandag morgen. Da vil de komme med mer informasjon om saken, ikke minst med tanke på om det er avklart om de står overfor en kriminell handling.

Ifølge politiadvokaten er det en relasjon mellom siktede og avdøde, men politiet vil foreløpig ikke si noe mer om dette.

- Siktede har vært i avhør søndag og er i politiets varetekt. Fengslingsmøte er ikke berammet, sier Christiansen til NTB.

Legemsfornærmelse
Den siktede mannen har fått oppnevnt advokat John Christian Elden som forsvarer.

- Foreløpig kan jeg ikke si noe mer enn at han formelt er siktet for legemsfornærmelse ved vold etter straffelovens paragraf 228, sier Elden.

Mannen møtte selv hos politiet etter innkalling til avhør lørdag og ble da samtidig pågrepet, forteller Elden til NTB.

Han er usikker på om politiet vil be om varetektsfengsling.

- Saken er i en tidlig fase, så det gjenstår å se, men en siktelse etter 228 pleier ikke å medføre fengsling, sier Elden.

- Oppskaket
Ifølge Dagbladet skal den døde kvinnen ha blitt funnet i en campingvogn som disponeres av et ektepar med fast helårsplass på campingplassen.

Daglig leder ved campingplassen forteller at hun natt til lørdag våknet av at en luftambulanse landet på området.

- Folk på campingplassen er oppskaket. Dødsfallet blir veldig nært for mange i karavanmiljøet som holder til her år etter år og er som et lite samfunn, sier campingplass-sjefen til Dagbladet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere