*Nettavisen* Nyheter.

Mann pågrepet etter at kvinne ble funnet død på Nesna

Foto: Ingeborg Andreassen (Rana Blad)

07.07.13 17:14

En mann er pågrepet og siktet etter at en kvinne i slutten av 50-årene fra Helgeland ble funnet død på en campingplass på Nesna i Nordland natt til lørdag.

Politiet har satt i gang både teknisk og taktisk etterforskning. Avdøde er sendt til obduksjon, og politiet på Helgeland avventer nå den foreløpige obduksjonsrapporten.

Politiadvokat Andreas Christensen i Helgeland politidistrikt avviser å snakke med pressen før etter at obduksjonsrapporten er ventet klar søndag ettermiddag.

Legemsfornærmelse
Den siktede mannen har fått oppnevnt advokat John Christian Elden som forsvarer.

– Foreløpig kan jeg ikke si noe mer enn at han formelt er siktet for legemsfornærmelse ved vold etter straffelovens paragraf 228, sier Elden.

Mannen møtte selv hos politiet etter innkalling til avhør lørdag og ble da samtidig pågrepet, forteller Elden til NTB.

Han er usikker på om politiet vil be om varetektsfengsling.

– Saken er i en tidlig fase, så det gjenstår å se, men en siktelse etter 228 pleier ikke å medføre fengsling, sier Elden.

Voksen kvinne
Ifølge Dagbladet er den avdøde en voksen kvinne. Hun skal ha blitt funnet i en campingvogn som disponeres av et ektepar med fast helårsplass på campingplassen.

Daglig leder ved campingplassen forteller at hun natt til lørdag våknet av at en luftambulanse landet på området.

– Folk på campingplassen er oppskaket. Dødsfallet blir veldig nært for mange i karavanmiljøet som holder til her år etter år

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.