RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mann pågrepet etter bombefunn i Stockholm

En 43 år gammel mann er pågrepet i Stockholm, siktet for å ha plassert ut sprengstoff i kjøpesenteret Liljeholmstorget onsdag denne uka.

– I løpet av ettermiddagen ble en 43-årig mann pågrepet i et boligområdet i Hägersten. Han er nå anholdt med bakgrunn i tekniske bevis i tillegg til andre etterforskningsfunn, sier pressetalsperson Karin Solberg i Söderortspolisen.

Gjenstanden som førte til at det travle kjøpesenteret ble evakuert denne uka, var en flere kilo tung bombe, ifølge avisen Expressen.

Mannens motiv er foreløpig uklart.

– Men de eventuelle terroristkoblingene som visse medier har fremsatt, er helt utelukket, sier Solberg.

Gjemt i pose

Sprengstoffet ble funnet gjemt i en pose på en kafé i senteret onsdag kveld. Ifølge Expressens kilder dreide det seg om en «skarpladd bombe».

Den siktede mannen ble identifisert gjennom DNA-spor fra en kaffekopp i tillegg til andre bevis på funnstedet, skriver avisen. Det svenske sikkerhetspolitiet Säpo deltar i etterforskningen av bombefunnet, men vil ikke bekrefte opplysningene overfor avisen.

Varetektsfengsling

Den pågrepne 43-åringen er kjent av politiet fra tidligere. Han mistenkes nå for forberedelse til grov allmennfarlig ødeleggelse Den tidligere mistanken om grove trusler er ikke lenger aktuell.

– Jeg kan ikke gå inn på hvilke type beviser det dreier seg om, men bevisgrunnlaget er veldig godt. Det er denne mannen som har lagt fra seg – eller glemt – posen. Det hersker det ingen tvil om, sier Solberg i politiet.

Mannen blir fremstilt for varetektsfengsling mandag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere