*Nettavisen* Nyheter.

Mann pågrepet etter Ensjø-drapet

Foto: Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

En portugisisk mann i 30-årene er siktet for å ha skutt og drept en mann på Ensjø i 2012.

31.07.14 15:28

13. august 2012 ble en mann skutt og drept utenfor en bensinstasjon i bydelen Ensjø i Oslo. Politiet har nå pågrepet en portugisisk mann for drapet.

Iføge Dagbladet er politiets hovedteori at mannen er leiemorder, og at han har blitt hyret inn av norske kriminelle til å utføre attentatet.

Portugiseren er siktet etter straffelovens paragraf 233, drap eller medvirkning til drap. Mannen fremstilles for fengsling i Oslo tingrett irsdag kl, 13.00, og politiet vil be om fire ukers varetektsfengsling.

- Han vil samtykke til fengsling, sier forsvarer Cathrine Pryser Grøndahl til VG.

Siktede skal ha kommet til Norge i mai 2011.

Politipatrule hørte skudd

-Politiet har gjennomført en omfattende etterforskning siden forholdet skjedde, og ser pågripelsen som et stort gjennombrudd i saken, sier politiadvokat Tina Bjarkø Helleland.

En politipatrulje i området hørte selv de tre skuddene som ble avfyrt i 22.15-tiden, augustkvelden for to år siden. Da de kom frem lå den 31 år gamle mannen på bakken utenfor stasjonen. Mannen ble først fraktet til sykehus, men livet stod ikke til å redde.

Siktet for medvirkning

Politiet siktet en 37 år gammel mann for medvirkning til drapet i 2012, dagen etter det skjedde.

37-åringen, sonet da en langtidsdom for narkotikaforbrytelser, og ble pågrepet i lavsikkerhetsfengslet Bastøy utenfor Horten i Vestfold. Han befant seg også her da drapet skjedde.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.