RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mann pågrepet etter mulig rørbombe-eksplosjon på Manhattan

BOMBE: En eksplosjon har rammet et kollektivknutepunkt på Manhattan i New York.
BOMBE: En eksplosjon har rammet et kollektivknutepunkt på Manhattan i New York. Foto: Bryan R. Smith (AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Fire personer ble såret, inkludert gjerningsmannen i eksplosjon som rammet et kollektivknutepunkt på Manhattan i New York.

NEW YORK/OSLO (Nettavisen): Rørbombeeksplosjonen i New York var en terrorhendelse, slår politiet og myndighetene i byen fast.

Politiet i New York City bekrefter klokka 14.34 norsk tid at en mannlig mistenkt er pågrepet. Han er identifisert som 27 år gamle Akayed Ullah.

Myndighetene holdt mandag en pressekonferanse etter at en rørbombe gikk av på perrongen på undergrunnsstasjonen Port Authority. Både politisjef James O'Neill og New Yorks ordfører Bill de Blasio slår fast at hendelsen var et forsøk på et terrorangrep.

– Dette var forsøk på et terrorangrep. Takk Gud for at gjerningsmannen ikke klarte å oppnå sitt mål, sa de Blasio.

Ordføreren sier gjerningsmannen trolig handlet alene:

– Det finnes ingen kjente hendelser eller aktiviteter utover dette. Men New York-politiet vil ha større tilstedeværelse i byen, sier de Blasio, som oppfordrer folk til å beholde roen.

Akayed Ullah (27)

Akayed Ullah (27) kommer fra Bangladesh, ifølge politiet.

Han var inspirert av IS, men skal ikke ha hatt noen direkte kontakt med ekstremistgruppen, opplyste New York-politiet mandag.

Se videoreportasje fra åstedet:

Ullah hadde en hjemmelaget rørbombe festet til kroppen sin da den gikk av i en gjennomgang på undergrunnsstasjonen mellom 7th og 8th Avenue, under bussterminalen Port Authority nær Times Square.

Meldingene om eksplosjonen nådde politiet ti på halv åtte mandag morgen - lokal tid.

Gjerningsmannen fikk brannskader på magen og hendene. De tre andre som er omtalt som såret, har klaget over hodepine og ringing i ørene, opplyser brannsjef Daniel Nigro.

Skaden er ikke livstruende, melder brannvesenet i New York.

Hjemmelaget bombe

Eksplosjonen skjedde ved 7.30-tiden mandag morgen. Rørbomben var hjemmelaget. Enten gikk noe galt med forsøket på å detonere den, eller så var det en feil med den, opplyser en kilde i New York-politiet.

Politiet skriver på Twitter at de rykket ut etter meldinger om en «eksplosjon 42nd Street og 8th Avenue, på t-banen».

T-banelinjene A, C og E går under terminalen. Alle tog på linjene er blitt evakuert, opplyser politibetjent Brendan Ryan til CNN.

USAs største bussterminal

Også flere busslinjer er evakuert.

President Donald Trump er blitt orientert om saken, opplyser Det hvite hus.

Port Authority-terminalen er den største bussterminalen i USA. Rundt 65 millioner personer er innom per år, ifølge CNN.

- Så vidt jeg kan skjønne, høres det ut som det kom fra T-banen, men det er ren gjetning. Det var to tydelige eksplosjoner med sekunders mellomrom. Idet jeg var på vei ut, ble jeg skjøvet til side av politi og det var politi ved alle utganger og SWAT overalt. Det var skremmende. Masse kaos. Jeg kunne ikke se noen skadde, sier Francisco Ramirez til CNN.

Politiet på åstedet etter hendelsen.

EN PERSON PÅGREPET: Politiet i New York rykket ut etter meldinger om en eksplosjon i morgenrushet på Manhattan i New York mandag morgen, lokal tid.

PERSON PÅGREPET: Politiet i New York rykket ut etter meldinger om en eksplosjon på en busstasjon på Manhattan i New York mandag morgen, lokal tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere