Mann pågrepet for bombetrusler mot politi og NRK

Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

43-åringen som er pågrepet for å ha truet med å bombe NRKs lokaler og politihuset i Drammen blir torsdag undersøkt av lege.

Politiet pågrep 43-åringen i et hus i Vestsideveien i Lier torsdag. Pågripelsen skjedde uten dramatikk.

Stasjonssjef ved Øyvind Aas ved Drammen politistasjon sier til NTB at mannen blir vurdert av lege.

– Vi må først få en vurdering for å finne ut om han er i stand til å la seg avhøre, sier Aas.

Dersom legen konkluderer med at mannen kan la seg avhøre vil han bli vurdert varetektsfengslet. I motsatt fall vil han få hjelp på en institusjon. Legens konklusjon er ventet torsdag kveld.

Seriøst
– Vi tok truslene seriøst da de ble framsatt, og vi har brukt mye ressurser for å pågripe ham, sier Aas.

43-åringen hadde via telefon truet med å bombe NRK Buskerud, Statens Hus og politiet i Drammen. Flere politidistrikter har søkt aktivt etter mannen i flere fylker. Han er tidligere dømt for en rekke trusler mot enkeltpersoner og institusjoner.

Mandag ringte mannen til politiet og truet under fullt navn med å sprenge NRK og politistasjonen i Drammen. Han ble ikke pågrepet, til tross for en storstilt aksjon med politihelikopter, tungt væpnede patruljer og hunder på leting. Bilen hans ble etterlyst, men politiet oppfordret folk til å ikke gripe inn hvis de så bilen.

Kontrollposter
Torsdag formiddag mottok politiet nye trusler og utplasserte væpnede betjenter for å sjekke alle som ville inn i bygningene det ble framsatt trusler mot.

– Politiet har satt opp kontrollposter på Grønland i Drammen etter nye trusler fra mannen som truet flere offentlige bygg mandag, opplyste operasjonssentralen i Søndre Buskerud politidistrikt.

Kripos er varslet om alle truslene, og det er på det rene at det er samme mann som har framsatt dem. sier stasjonssjef Øyvind Aas til NTB.

Truet med å sprenge barn
43-åringen er tidligere dømt for ha truet med å bombe 17. mai-toget i Oslo, barna til en profilert politiker i kommunen han bodde i og ansatte i NRK Østafjells. Dessuten er han dømt for å ha kontaktet kommunehuset i sin tidligere bostedskommune for å få opplyst når neste kommunestyremøte skulle holdes. Målet var å sprenge kommunehuset. I tillegg har han knust en bakrute på en politibil, og slått inn inngangsdøren på et lensmannskontor.

Bakgrunnen for truslene mandag er ifølge Drammens Tidende blant annet at han 43-åringen mener han ikke har fått den hjelpen han fortjener. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.