Mannen, som er i 20-årene, ble pågrepet umiddelbart, skriver VG.

- Han er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk, men jeg kan ikke kommentere ytterligere detaljer siden vi kun har hatt innledende samtaler med siktede og ikke forholdt ham politiets opplysningerm, sier politiadvokat Andreas Strand ved Oslo politidistrikt til VG.

Mannen hadde i utgangspunktet status som vitne, og ifølge politiet var det omstendigheter under vitneavhøret som gjorde at de klarte å plassere ham i bildet. Politiet ønsker derimot ikke å gå ut med hvilken rolle de mener mannen hadde under angrepet.

To personer siktet
Ifølge den siktede mannens forsvarer Paal Berg, erkjenner han ikke straffskyld.

Politiet har etterforsket saken intensivt gjennom hele sommeren. Fra før er en 38 år gammel mann siktet og varetektsfengslet for angrepet på imamen. Også han nekter straffskyld.

Angrepet av maskert mann

Imam Nehmat Ali Shah ble angrepet av en maskert mann utenfor sitt hjem i Motzfeldts gate 17. juni, nær moskeen Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat på Grønland i Oslo. Skadene ble først betegnet som livstruende, men imamen ble utskrevet fra sykehus dagen etter. Da imamen holdt sin første fredagsbønn i moskeen etter angrepet, fortalte han pressen at han ikke ville spekulere i motivet.

- Det er det politiet og rettsvesenet som skal finne ut, uttalte imam Nehmat Ali Shah.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Bakgrunn fra gjengmiljøet

Den 38-årige norskpakistaneren som fra før er siktet for drapsforsøket på imamen, skal ha bakgrunn fra gjengmiljøet Young Guns. Ifølge Dagbladet ble mannen for fire år siden dømt i Borgarting lagmannsrett til ett og et halvt års fengsel i den store Young Guns-saken, der elleve personer fra miljøet ble tiltalt for flere alvorlige voldshendelser, ulovlige våpen og trusler.

Mannen skal være dømt en rekke ganger tidligere, blant annet i forbindelse med en større narkotikasak i Asker. Han var også involvert da Young Guns barket sammen med B-gjengen utenfor lagmannsretten i Oslo sentrum i mai 2009.

Sammen med en hittil ukjent person skal han ha flyktet fra stedet i en ventende bil.