Gå til sidens hovedinnhold

Mann pågrepet for kronjuveltyveri

Arlanda (NTB): En mann er pågrepet i Sverige for å ha stjålet kronjuvelene til ghanesiske kong Otumfuo Osei Tutu II av Asante. Tyveriet skjedde på Plaza Hotel i Oslo 10. oktober.

- Mannen ble pågrepet av svensk politi på Arlanda flyplass utenfor Stockholm på vei ut av Sverige. I tillegg har oslopolitiet sendt ut internasjonal etterlysning etter to navngitte personer, sier politiadvokat Knut Jostein Sætnan i Oslo politidistrikt.

Den pågrepne mannen innrømmer at det er han som er avbildet på overvåkingsbilder tatt på Radisson Blu Plaza Hotel. Kongen bodde på hotellet da han deltok på en norsk-afrikansk konferanse i Oslo i forrige uke.

Kronregaliene, som har gått i arv i mange generasjoner i det vestafrikanske landet som er en del av Ghana, er fortsatt på avveie.

- Vi samarbeider godt med svensk politi og håper å finne juvelene, sier Sætnan.

Politiet har bedt sine svenske kolleger om å overlevere mannen som er pågrepet. For bare noen få dager siden trådte nye regler om overlevering mellom de nordiske landene i kraft. Det betyr at den antatte kronjuveltyven trolig kommer til Norge allerede fredag. (©NTB)

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted