Mann pågrepet for overfall på imam i Oslo

ANGREPET: Imam Nehmat Ali Shah.

ANGREPET: Imam Nehmat Ali Shah. Foto: Morten Holm (NTB scanpix)

Politiet i Oslo har pågrepet en mann for drapsforsøk på en imam natt til 17. juni. Mannen er norskpakistaner.

30.06.14 15:52

OSLO: Det er en omfattende etterforskning som har ledet til denne pågripelsen, opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Det var natt til 17. juni at imam Nehmat Ali Shah ble angrepet. Han skal ha vært på vei til moskeen i Motzfeldts gate for å lede kveldsbønnen, da angrepet skjedde. Imamen ble stukket med en skarp gjenstand før en maskert person løp fra stedet, skriver dittOslo.

Mannen som er mistenkt for å stå bak angrepet ble pågrepet av politiet klokken 12.15 på mandag.

– Han ble pågrepet i en leilighet i Oslo, sier leder for politiets voldsavsnitt, Egil Kulseth, til dittOslo.

Utelukker ikke flere pågripelser

Etter en intens etterforskning er altså en mann pågrepet.

– Mannen vil bli avhørt så snart som mulig, og vurdert fremstilt for varetektsfengsling senere i uka. Mannen, som er i 30-årene, er norsk statsborger med pakistansk opprinnelse, sier Kulseth, i en pressemelding.

– Vi mener at det er flere som har vært med på dette angrepet, så her vil det kunne komme flere pågripelser, sier Kulseth til dittOslo.

Les også: Knivstukket imam tør ikke gå ut

Skader i lår og ansikt

Imam Ali Shah klarte å komme seg inn til sin leilighet etter angrepet. Sønnene hans fikk ham raskt i bilen og kjørte avgårde til legevakten. Derfra ble imamen fraktet til sykehuset med alvorlige skader.

Ifølge Nettavisen ble Shah stukket i låret og ansiktet. Han fikk store skader, men kunne skrives ut fra sykehuset to dager senere.

Politiet har foreløpig ikke gått ut med hva slags gjenstand som ble brukt, men etter det dittOslo kjenner til dreier det seg om en liten øks.

Kulseth sier at han ikke vil gå nærmere inn på etterforskningen i saken.

– Vi vil ikke kommentere noe nærmere om det er noe forbindelse mellom imamen og den pågrepne. Når det gjelder våpenet vil vi heller ikke si noe mer om det, av hensyn til den taktiske og tekniske etterforskningen.Leder for Central Jamaat Ahle-Sunnat moskeen, Imam Nahmat Ali Shah, ble angrepet og skadet av en maskert mann på Grønland i Oslo natt til 17. juni. Foto: Bjørn Skomakerstuen (Nettavisen)


Les flere saker fra dittOslo


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag