Gå til sidens hovedinnhold

Mann pågrepet for overfall på norsk investor

Gjennombrudd i overfall- og kidnappingssak - etter fire år.

Enn mann i midten av 30-årene er pågrepet og siktet for grovt overfall og kidnapping av investor og gallerieier Reidar Osen i Bergen i desember 2015, skriver Bergensavisen.

Mannen som er pågrepet er av polsk opprinnelse og det skal være analyser av DNA-spor som kobler ham til ugjerningen, ifølge BA.

Vest politidistrikt bekrefter at en mann av utenlandsk opprinnelse er siktet for to ulike ranshandlinger begått i bergensområdet i 2015, en av dem mot Reidar Osen. Pågripelsen skjedde onsdag 28. august.

Utelukker ikke nye pågripelser

Politiet opplyser at de ikke utelukker nye pågripelser.

- Etterforskningen er i en kritisk fase og av den grunn har politiet ikke ønsket å gi ut informasjon som kan ha betydning for den videre etterforskningen. Vi kan derfor på nåværende tidspunkt ikke å gå inn på hva det er som knytter siktede til disse to ranshandlingene. Vi opplyser heller ikke om nasjonalitet på siktede, heter det i en pressemelding fra Vest politidistrikt.

Politiet sier siktede ikke er kjent for politiet i Norge tidligere og at han ikke har vært omhandlet i sakene før nå.

Siktede er avhørt og han erkjenner ikke straffeskyld.

Fire uker i varetekt

Mannen ble fremstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett fredag. Han ble varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. De to første ukene er i full isolasjon.

Osen-saken har vært etterforsket av Vest politidistrikt siden 2015, i flere runder. I mars 2019 fikk en ny etterforskningsgruppe ansvar for saken. Ifølge Vest politidistrikt har denne gruppa jobbet systematiske med taktiske og tekniske etterforskingsskritt. Det har vært sikret elektroniske og biologiske spor fra tidligere etterforskninger som nå har blitt gjennomgått på nytt.

- Gjennom etterforskningen har man identifisert likhetstrekk mellom Osen-saken og en annen ranshandling i Bergensområdet samme år. Politiet forsøker nå å identifisere de andre involverte. Ut ifra forklaringene til de to fornærmede, mener vi at det har vært minst to andre involverte i begge ranshandlingene, opplyser påtaleansvarlig Jørgen Henriksen ifølge pressemeldingen fra Vest politidistrikt.

- Har vært en stor påkjenning

Osen selv sier at han er glad for utviklingen i saken og roser politiet for arbeidet.

– Det har vært en stor påkjenning å vite at overfallsmennene kanskje gikk rundt i Bergen. Jeg er veldig glad for politiets innsats, sier han til Bergens Tidende.

Den kjente kunsthandleren og investoren Reidar Osen, nå 71 år, ble bortført av tre menn i desember 2015. Han ble holdt fanget i flere timer, mishandlet og truet med pistol. Gjerningspersonene krevde at mangemillionæren skulle betale dem 2 millioner kroner. Osen klarte å rømme og ble funnet sterkt nedkjørt av tilfeldige forbipasserende med flere knuste tenner, ribbeins- og brystbeinsbrudd, hevelser flere steder på kroppen og skader i den ene nyren, det det i omtalen av saken.

Fikk pistol presset mot munnen

- De presset en pistol inn i munnen min, og krevde å få penger. Jeg trodde jeg skulle dø, uttalte investoren til BA fra sykesenga i 2015.

Les også: – De presset pistolen inn i munnen min. Jeg trodde jeg skulle dø

En etterforsker varslet og anmeldte Vest politidistrikt for mangelfull etterforskning av saken i 2017. Saken ble henlagt av Spesialenheten.

Kommentarer til denne saken