*Nettavisen* Nyheter.

Mann pågrepet for Skøyen-drapet

Foto: Privat/Erlend Aas/Scanpix

Mannen er siktet for forsettlig drap.

21.03.11 13:42

Oslo politidistrikt pågrep mandag morgen en 44 år gammel mann i forbindelse med etterforskningen av drapet på Vegard Bjerck på Skøyen i Oslo 18. desember 2008.

Den pågrepne mannen er siktet for forsettlig drap. Dette er samme mann som tidligere har vært pågrepet og fengslet for drapet. Grunnlaget for pågripelsen er at politiet nå har fått en viktig teknisk rapport om en kniv som har vært til undersøkelse i Tyskland.

Sentral kniv
Den siktede mannen vil bli fremstilt for fengsling under et rettsmøte i Oslo tingrett mandag klokken 15.00.

Utviklingen i saken kommer etter at politiet nå mener å kunne bevise at en kniv funnet hjemme hos 44-åringen ble brukt til å drepe Vegard Bjerck.

Politiet har lenge sagt at dette kan være drapsvåpenet, men til nå har ikke denne likheten vært nok til å varetektsfengsle mannen.

Vegard Bjerck ble drept med kniv i parkeringshuset der han bodde på Skøyen i desember 2008.

Sommeren 2009 ble hans nabo siktet for drapet. Politiet mente at Bjerck ble drept fordi han hadde sett at naboen hadde rispet opp bilen til en tredje nabo.

Motivet
– Politiet har hele tiden trodd at Vegard Bjerck kom over noen som hadde urent mel i posen. Vi fant etter hvert ut at noen hadde ripet opp biler i garasjen før og etter drapet og at det er den siktede personen. Han har innrømmet å ha ripet opp bilene, sa politiadvokat Cecilie Gulnes under fengslingsmøtet i 2009.

Mannens forsvarer, Knut Lindboe, har avvist motivet og sagt at hans klient ikke kan ha drept Bjerck.

– Det er jo litt flaut at han har ripet opp lakken på noen biler. Der har han svin på skogen. Men at det skal være noe så perverst over dette er jo helt feil. At det skal være et så stort sosialt fall kan jeg ikke se, har mannens forsvarer, advokat Knut Lindboe, uttalt til Nettavisen.

Les: – Drept fordi naboen ripet opp bil i garasje

I tillegg skal mannen ha hatt alibi. Datterens uttalelser, og arbeider mannen har gjort på internett, viser at han vanskelig kan ha vært i garasjen på drapstidspunktet. Politiet mener likevel at han kan ha hatt tid til å være i garasjen.

Les: Får drapsalibi av datteren

Ble sluppet fri
I juli 2009 ble mannen sluppet fri fra varetekt fordi politiet ikke hadde nok bevis. Siden da har advokat Knut Lindboe forsøkt å få politiet til å droppe drapssiktelsen mot mannen.

Det har politiet ikke gjort. I flere runder har mannen bedt retten om å frigi de beslaglagte gjenstandene tatt i forbindelse med etterforskningen. Det har han ikke lyktes med, blant annet fordi politiet mente at kniven tydet på at mannen kunne være drapsmannen.

Les: - Kan være drapsvåpenet

Forsvarer Lindboe sier til TV 2 at hans klient fremdeles nekter straffskyld og stiller seg uforstående til siktelsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag