Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mann pågrepet med sprengstoff

Foto: (Østlands-Posten)
Sist oppdatert:
Bombegruppe til aksjon i bolig i Larvik.

Det er funnet sprengstoff i bolig i Frankendalsveien i Larvik. En mann er pågrepet bekrefter politiet ovenfor Østlands-Posten.

En 27-åringen fra Larvik er siktet for blant annet å oppbevare sprengstoff.

Fant også våpen

I en pressemelding opplyser også politiet at det er funnet ingredienser til å fremstille sprengstoff. Politiet har også beslaglagt et hjemmelaget eller modifisert automatvåpen.

Mannen erkjenner at han hadde sprengstoff og ingredienser til å lage sprengstoff, men hevder i avhør hos politiet at han ikke hadde planer om å gjøre noe ulovlig.

- Han erkjenner at det er hans, men han mener det er lovlig og at produktene ikke skal brukes til noe ulovlig, opplyser politiinspektør Magnar Pedersen ved Larvik politistasjon.

Mannen er siktet for å hatt til hensikt å begå en forbrytelse, blant annet ved å oppbevare sprengstoff i huset. Han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, som har en strafferamme på inntil seks år.

Ikke farlig for naboer

Pedersen hevder situasjonen ikke er farlig for naboer og andre i området og at de derfor ikke har avsperret et større område.

Politiet ønsker ikke å si noe om hva slags sprengstoff som er funnet før videre analyser har fastslått eksakt hva slags stoff som er funnet. Pedersen vil heller ikke bekrefte om det er kunstgjødsel som er funnet i boligen.

- Det ligger i forskjellige poser og det står ulike ting på posene. Jeg kan ikke kommentere det som står på posene. Det er kjemikalier og utstyr som er egnet til å lage sprengstoff, opplyser han.

Kritisk til muslimer

Ifølge Dagbladet skal siktede være innvandringsfiendtlig, da gjennom ytringer i kommentarfelt på flere nettsteder. Innleggene har vært svært kritiske til muslimer, og vært svært sjikanerende norsk-afrikanere, skriver avisen.

I nettauksjoner har 27-åringen ytret interesse blant annet for lighterbensin og kjemikalier. Han har vært aktiv på kinesiske nettsteder, der han har bedt om tilbud på og undersøkt mulighetene for å importere flere kjemikalier til Norge.

Les flere nyheter fra Østlands-Posten her.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!