I Lister tingrett forklarte kvinnen at mannen truet med å drepe henne dersom hun ikke gjorde som han sa, melder Fædrelandsvennen fredag.

Kvinnen forklarte at mannen straffet henne med å piske henne med tau, og at dette skjedde 20-50 ganger. Mannen gikk også rundt i stua med løkken på tauet strammet rundt halsen hennes.

En gang skal hun ha blitt tvunget til å spise middagsmaten ektemannen hadde kastet i søpla fordi han ikke selv var fornøyd med den. Videre forklarte kvinnen at hun ble beordret til å stå naken utenfor huset nattetid.

Hun fortalte videre at hun ble nektet å snakke med familie og venner uten at mannen var til stede, og at han jevnlig sjekket telefonen hennes.

Da kvinnen først møtte tingretten, hevdet hun at hun ikke husket de alvorlige hendelsene som var beskrevet i tiltalen mot mannen, skriver avisen. Dagen etter forklarte hun at mannen, som hun har barn med, hadde instruert henne i hva hun skulle si.

Mannen, som nekter straffskyld, er i tillegg til ti måneders fengsel, dømt til å betale 60.000 kroner i oppreisning til kona.