*Nettavisen* Nyheter.

Mann ringte politiet og sa han satt utenfor politihuset med en bombe

En person er pågrepet etter at han ringte politiet i Oslo og sa at han satt utenfor politihuset med en bombe. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

En person er pågrepet etter at han ringte politiet i Oslo og sa at han satt utenfor politihuset med en bombe. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

En person i 40-årene er pågrepet etter at han ringte politiet og sa han satt utenfor med en bombe i sekken.

11.09.19 16:28

POLITIHUSET (Nettavisen): - Hovedinngangen til politihuset er midlertidig sperret, meldte Oslo politidistrikt på Twitter onsdag ettermiddag.

- En person er pågrepet etter at han ringte oss og meddelte at han satt utenfor politihuset med en bombe. Det er en gjenstand i sekken vi må undersøke nærmere. Bombegruppen er underveis, meldte politiet klokka 15.14.

- Ikke en trussel

Politiets bombegruppe rykket ut for å undersøke en gjenstand i mannens sekk. Etter meldingen tømte politiet publikumshallen, varslet de ansatte internt i politihuset og satt opp sperringer.

Nettavisens reporter på stedet, Kjetil Mæland, har fått operativ uteleder Torgeir Brenden i tale:

- Jeg kan bekrefte at dette ikke var en trusselsituasjon. Det dreier seg ikke om noen bombe, men en bombelignende gjenstand, sier Brenden til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Operativ uteleder Torgeir Brenden. Foto: Kjetil Mæland / Nettavisen

Politihuset åpnet igjen

Hvorfor mannen sa han hadde med seg en bombe, skal politiet nå forsøke å finne ut av.

- Politihuset åpnet igjen like før klokken 16, ifølge Brenden.

Kjent for politiet

Operasjonsleder Tor Grøttum sier til NTB at han ikke vil karakterisere hendelsen som en bombetrussel, siden mistenkte ikke har kommet med trusler om å utløse bomben.

Den pågrepne er en mann i midten av 40-årene. Han er kjent for politiet fra tidligere, men politiet ønsker ikke å si hvordan. Innsatsleder Torgeir Brenden sier til pressen utenfor politihuset at pågripelsen foregikk uten dramatikk.

Klikk på bildet for å forstørre.

Politihuset på Grønland i Oslo ble onsdag ettermiddag evakuert etter at en mann ringte inn og sa han satt utenfor politihuset med en bombe. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Besøkende ble evakuert

I forbindelse med bombetelefonen har Oslo-politiet vært i kontakt med Politidirektoratet. Tidligere onsdag ble det fremsatt bombetrusler mot Alstahaug tingrett og flyplassen i Sandnessjøen i Nordland. En mann i 50-årene er pågrepet i Trøndelag for truslene.

– Vi er kjent med at det også har vært andre hendelser i dag. Vi mistenker ikke noen sammenheng, men det er også uansett helt naturlig å være i kontakt med Politidirektoratet, sier Grøttum.

Ved 15-tiden onsdag ettermiddag meldte Dagbladet om at besøkende ved politihuset på Grønland i Oslo hadde blitt ført ut bakveien på bygningen.

– Da jeg skulle forlate politihuset, fikk jeg beskjed om at vi ikke kunne forlate bygningen. De har bedt oss trekke lenger inn i lokalet. Det er væpnet politi på utsiden, men situasjonen virker rolig, sa avisas reporter Sindre Granly Meldalen, som var på stedet.

Se de siste Twitter-meldingene fra Oslo-politiet her:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.