Gå til sidens hovedinnhold

Mann savnet på Norefjell – redningsaksjon pågår

Det pågår en redningsaksjon etter en savnet mann i 50-årene på Norefjell. Mannen ble meldt savnet onsdag kveld.

Mannen skulle gå på ski fra Tempelseter til Høgevarde. På Twitter opplyser Sørøst politidistrikt at mannen trolig er savnet i området øst for Høgevarde.

Sist noen var i kontakt med mannen var i 16-tiden onsdag. Like før klokken 21.30 opplyste politiet at det var iverksatt en redningsaksjon.

Torsdag morgen var mannen fortsatt ikke funnet.

– Vi har en viss formening om hvilket område vi skal lete i, og nå jobber mannskaper fra både politiet og frivillige organisasjoner ute i terrenget, sa operasjonsleder Anne Meyer i Sørøst politidistrikt til Budstikka torsdag morgen. Den savnede mannen er folkeregistrert i Bærum.

Til Drammens Tidende opplyser politiet at været i området har vært så dårlig at det ikke har vært mulig å bruke helikopter i søket. Det er også en del bratte partier i området som gjør søket utfordrende.

21 personer fra Røde Kors har deltatt i søk gjennom natten. Det samme har tre personer fra Norske Redningshunder, elleve snøscootere og to tråkkemaskiner.

Politiet opplyser at mannen skal ha hatt på seg en gul/oransje jakke, mulig blå bukse og gul/oransje lue. Det skal være skarpe farger på klesdrakten.

(©NTB)