Gå til sidens hovedinnhold

Mann savnet utenfor Stavern

Siste klokken 11.15: Et lag fra Røde Kors skal nå fraktes ut til Stavernsøya, og de skal foreta en rundspørring blant folk som befinner seg på øya i forbindelse med ulykken.

- Håpet er at mannen kan ha klart å ta seg til land. Er han fortsatt i sjøen frykter vi at mannen kan ha omkommet, sier pressevakt ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge, Erik Villassen, til ØP Nett søndag morgen.

Ifølge operasjonsleder ved Vestfold politidistrikt, Kjetil Indahl, er mannen hjemmehørende i Larvikdistriktet.

Det var rundt klokken ett natt til søndag politiet i Vestfold fikk flere meldinger om at det var hørt rop fra sjøen ved Risøya i Stavern. Litt senere fikk Hovedredningssentralen telefon fra en tresnekke på stedet med beskjed om at en mann hadde falt over bord.

- Personen på snekka fortalte at båtføreren, en mann i 50-årene, hadde falt over bord ved innløpet til Stavern havn, forteller Villassen.

- De to andre som var i båten hadde vært under dekk, og ikke fått med seg hva som skjedde, men oppdaget at føreren var forsvunnet. Så ble det umiddelbart satt i gang en leteaksjon, sier han.

Både redningsskøyta og et Sea King redningshelikopter ble kalt til stedet, og det ble søkt med infrarødt kamera i området i to omganger. Søk med helikopter skal nå være avsluttet.

- Det aktuelle området er lite, mellom 700 og 800 meter stort, og det er nå søkt grundig i hele området. To båter fortsetter å søke i vannet, men hovedsøket vil nå foregå fra land, sier Villassen.

Ifølge pressevakten vil nå frivillige fra Norske Redningshunder, Norsk folkehjelp og Røde Kors søke på land, og håpet er at båtføreren har klart å ta seg inn til Stavernsøya eller til Stavern.

Mannen som falt over bort skal ikke ha hatt redningsvest på seg.

Operasjonsleder Kjetil Indahl sa til ØP Nett klokken 10 søndag formiddag at politiet nå frykter at mannen har omkommet.

- Klokken arbeider mot oss, og dersom mannen ikke har klart å ta seg inn på land må vi nok regne med at han har omkommet. Vi skal nå ned med dykkere og leter også med sonar i området etter mannen, sier Indahl.

Operasjonslederen sier at de andre personene som var i båten da ulykken skjedde så langt ikke er formelt avhørt, og at omstendighetene rundt ulykken ikke er klare.

Saken blir oppdatert.

Les flere saker fra Østlandsposten.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis