(Tønsberg Blad): Søndag kveld klokka 21.39 sendte politiet ute en Twitter-melding om skogbrann ved Geithus i Buskerud:

– Melding om skogbrann ved Kaldåker. Innringer sier han har fyrt opp noe fyrverkeri og derav startet brannen. Brannvesenet har nå kontroll på brannen - ca 3 mål svidd av. Politiet tar et avhør av mistenkte nå. Erkjenner alt, patruljen har også beslaglagt fyrverkeri, melder Politiet i Sør-Øst på Twitter.

Operasjonsleder Marianne mørk forteller til Nettavisen at vedkommende kan vente seg en bot.

Les mer fra Tønsberg Blad her

Den siste tiden har det vært ekstremt mange skogbranner i Sør-Norge.

Tørken i Sør-Norge førte torsdag til over 100 skogbranner og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) mener de neste dagene blir kritiske.

Nedbør til uka

Men til uka oppstår det en nedbørsfront over Sør-Norge, som gjør at det vil komme nedbør på onsdag.

- Det er for tidlig å si noe om akkurat hvor mye som kommer, og det vil nok være store lokale variasjoner. Per nå ser det ut som om det vil komme 10-15 millimeter over større områder, og 20-30 millimeter lokalt, sier Storm-meteorolog Roar Teigen til Nettavisen.

- Veldig spesielt

Nedbøren trekker nordover allerede på torsdag, og Sør-Norge vil igjen få varmt og fint vær til helga.

- Det er lite som tilsier at det blir regn over en lengre periode, så vi får bare håpe det regner mest mulig på onsdag, sier Teigen og legger til:

- Det er veldig spesielt at vi nå sitter i Norge og ber om regn. Det hadde jeg ikke trodd skulle skje. Vi har ikke fått statistikken ennå, men jeg er helt sikker på at denne sommeren vil gå inn i historien som en av de tørreste somrene på lenge, sier Teigen.