Gå til sidens hovedinnhold

Mann siktet for å ha drept kona

En 60 år gammel mann er siktet for forsettlig drap på sin kone (59) etter at hun lørdag morgen ble funnet død på en campingplass i Nesna.

Mo i Rana (NTB): - Mannen er siktet for forsettlig drap, opplyste politiet på en pressekonferanse mandag.

Politiet vil ikke si hvordan de mener 59-åringen ble drept. Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at kvinnen døde av hjertestans.

- I løpet av lørdag fikk politiet opplysninger som ga grunnlag for å undersøke saken nærmere. Etter hvert ble en formell etterforskning igangsatt, opplyser politiadvokat Andreas Christiansen i Helgeland politidistrikt.

Mannen ble først siktet for legemsbeskadigelse, men siktelsen er nå utvidet.

- På bakgrunn av den samlede etterforskningen, blant annet den foreløpige obduksjonsrapporten, utvidet vi siktelsen til å gjelde forsettlig drap, sier Christiansen.

Mannen framstilles for varetekt ved Rana tingrett tirsdag. Han har fått oppnevnt advokat John Christian Elden som sin forsvarer.

Elden sier til NTB at hans klient varslet politiet da han fant sin kone død.

- Da han kom i vitneavhør dagen etter ble han siktet for legemsfornærmelse. Politiet sier at den foreløpige obduksjonsrapporten gir mistanke om drap. Vi noterer oss politiets standpunkt, og minner om at det er tidlig i etterforskningen, sier Elden. (©NTB)

Drap i Norge hittil i 2013

Det har så langt i år vært 28 drap her i landet. Dette er like mange som i løpet av hele 2012, ifølge årsstatistikken fra Kripos. Tallet året før var 34.

* 6 juli: En 59 år gammel kvinne blir funnet død på en campingplass i Nesna. Kvinnens 60 år gamle ektemann blir siktet for drapet.
* 3. juli: En mann blir funnet død i en leilighet i Moss sentrum etter at politiet har mottatt tips ved 19-tiden. En mann i 40-årene som var til stede i leiligheten blir er pågrepet og siktet for forsettlig drap.
* 1. juli: En 55 år gammel mann blir funnet drept og en 52 år gammel kvinne funnet kritisk skadd i en bolig på Tasta i Stavanger. Kvinnen dør senere på sykehus. Politiet etterlyser en 22 år gammel mann, som kort etter omkommer i en frontkollisjon med et vogntog på E39 ved Bjerkreim.
* 19 juni: En 52 år gammel kvinne blir funnet drept i bolig på Jessheim i Akershus. Ektemannen på 54 år er siktet for overlagt drap.
* 19. juni: Den 41-årige kvinnelige innehaveren blir funnet drept i den etiopiske restauranten Mama Africa i Galleri Oslo. En mann på 65 år er livstruende brannskadd. Han er siktet for forsettlig drap.
* 17. juni: En 35-årig kvinne blir funnet død i en leilighet i Lørenskog i Akershus. Ektemannen på 47 år er siktet for forsettlig drap. Kvinnen var fra Iran, men var norsk statsborger. Det samme gjelder mannen.
* 12. juni: En 17 år gammel jente fra Afghanistan blir funnet drept i en bolig på Grua. Politiet sikter en afghansk mann for forsettlig drap, og fire dager etter drapet pågripes han i Italia.
* 8. juni: Den 30 år gamle irakiske kurderen Arshad Tofiq Mohammad Taher blir funnet død i vannet ved Trøsken bru i Sarpsborg. Tre menn på 19, 24 og 25 blir rundt to uker senere pågrepet og siktet for forsettlig drap eller medvirkning til dette.
* 5. juni: En kvinne i 20-årene blir drept i en leilighet i Asker. Kvinnens eksmann innrømmer drapet og er siktet og fengslet. Både den siktede og offeret har utenlandsk bakgrunn.
* 26. mai: 50 år gamle Helge Dahle døde på Ullevål sykehus etter knivstikk på en fest i Valle i Setesdal. En 38 år gammel mann er pågrepet og siktet for forsettlig drap.
* 24. mai: 43 år gamle Gunnar Korneliussen ble drept med kniv i en leilighet i Haugesund sentrum. En kvinne i begynnelsen av 40-årene meldte seg selv og er pågrepet og siktet.
* 23. mai: En 27 år gammel mann blir funnet drept i veikanten sør for Nesbyen i Buskerud. To bekjente av mannen er siktet for forsettlig drap og fengslet.
* 21. mai: En 30 år gammel rumener melder seg og innrømmer å ha drept 64 år gamle Magne Sigmund Hanssen som har vært savnet siden slutten av april. Hanssen blir funnet 24. mai i Gunneklevfjorden i Porsgrunn. En 36 år gammel rumener erkjenner deltakelse i drapet og er også siktet.
* 14. mai: En 59 år gammel mann blir knivdrept i Bergen. En 56 år gammel mann er siktet for drapet.
* 12. mai: En 44 år gammel kvinne og hennes 47 år gamle samboer blir funnet drept i en bolig på Ulvøya i Oslo. Politiet mener 47-åringen drepte samboeren før han tok sitt eget liv.
* 29. april: En svensk kvinne blir drept med kniv på Fredensborg i Oslo. En mann skades alvorlig. To personer ble pågrepet.
* 29. april: En 38 år gammel mann er pågrepet og siktet for forsettlig drap på sin 42 år gamle samboer i Krokstadelva i Nedre Eiker.
* 22. april: En 47 år gammel mann er siktet for forsettlig drap på sin 40 år gamle kone i Hurum. Den drepte og den siktede er rumenere.
* 16. april: En 50 år gammel mann er siktet for forsettlig drap for å ha drept sin 46 år gamle samboer med kniv i Asker.
* 12. april: En 39 år gammel mann er siktet for forsettlig drap etter å ha skutt og drept samboeren (31) på Karmøy. Mannen hevder skuddet gikk av ved et uhell.
* 27. mars: En 57 år gammel mann blir funnet død i en utbrent bil i et skogholt på Tranby i Lier. Kona på 51 år er siktet for forsettlig drap.
* 14. mars: Den 90-årige mangemillionæren Pål Stener Johannessen blir funnet død i leiligheten sin på Frogner i Oslo. Den 60 år gamle hushjelpen er pågrepet og siktet for forsettlig drap.
* 10. mars: En 48-åring er siktet for forsettlig drap etter å ha skutt og drept sin ekssvoger Helge Mannsverk (52) i bygda Gargoluoppal i Kautokeino i Finnmark.
* 4. februar: En 30-årig mann er siktet for forsettlig drap etter at den 31 år gamle Kai Albert Foss ble drept med kniv på Brattholmen på Sotra.
* 19. januar: En 37 år gammel polsk mann blir knivstukket i Tønsberg og dør på sykehus. Hans polske kone på 35 år siktes for drap.
* 14. januar: En kvinne blir funnet død i et hus på Grorud, trolig etter å ha ligget død i om lag to uker. Kvinnen er svensk og politiet har etterlyst hennes 36-årige mann, også han svensk, som forsvant fra Norge på samme tid.
* 13. januar: Teresa Palacios (35) blir funnet drept med flere knivstikk på Lisleby i Fredrikstad kommune. Ifølge politiet forsøkte hun å forsvare et familiemedlem mot angrep fra sin tidligere samboer (50), som er siktet for forsettlig drap.

NTBs løpende tall kan avvike noe fra årsstatistikken til Kripos. Dette fordi enkelte drap ikke vil passe inn i Kripos' definisjon av drap ved årsslutt.

Kripos teller i sin årsstatistikk kun overlagte drap, det vil si drap som omfattes av straffeloven § 233. Det vil si at legemsbeskadigelse med døden til følge (straffeloven §229) ikke telles med. (©NTB)

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren

Kommentarer til denne saken