*Nettavisen* Nyheter.

Mann siktet for bildrap

Foto: ROAR GRØNSTAD / LISBETH ANDRESEN (Romerikes Blad)

Politiet bekrefter at en mann er siktet for uaktsomt drap etter påkjørselen i Ullensaker tirsdag.

02.02.12 18:17

Klokka 12.00 torsdag morgen kom en 39 år gammel mann til Lensmannskontoret i Ullensaker med sin kone.

- Han hadde opplysninger om trafikkulykken og ønsket å meddele hvor bilen som hadde vært i ulykken hadde posisjon nå, opplyser lensmann Morten Huse ved Ullensaker lensmannskontor til rb.no.

Klokka 15.00 torsdag ettermiddag kom politiet med nye opplysninger i bildrapssaken på Dal, da Jeff Mwangi Kwirikia (54) ble kjørt ned og drept.

Siktet
Huse vil ikke bekrefte om 39-åringen er sjåfør av bil som drepte 54 år gamle Jeff Mwangi Kwirikia tirsdag.

- Det er mer sannsynlig at han har gjort det enn andre, sier politiadvokat Jon Aga, som deltok på pressekonferansen torsdag.

Han opplyser at 39-åringen er siktet for brudd på straffelovens §239 første ledd, som omhandler bildrap. Strafferammen er på tre års fengsel, eller under særdeles skjerpede omstendigheter inntil eks år.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: LISBETH ANDRESEN (Romerikes Blad)

Sitter i avhør
Mannen skal nå sitte i avhør hos politiet og skal være i følge Huse preget av situasjonen.

- I garasjen fant vi en svart Citroën Berlingo med skader i front og side slik vi hadde forventet, forklarer lensmannen.

Politiet opplyser på pressekonferansen at bilen var hensatt hos siktedes foreldre. Huse understreker at foreldrene ikke er involvert i saken.

Ifølge rettsmedisinere opplyser Huse den døde 54-åringen skal ha omkommet umiddelbart.

Sperret av bolig
Den to dager lange jakten på sjåføren som kjørte ned og drepte Jeff Mwangi Kwirikia (54) – faren til fjorårets Grand Prix-vinner Stella Mwangi, kan dermed være over.

Romerikes Blad skriver at politiet har sperret av en bolig og etter det RB.no kjenner til skal en av personen i huset eie en bil av samme type som politiet har etterlyst.

En person skal etter det RB kjenner til være ført ut av huset av politiet og inn i en sivil politibil. Denne bilen har kjørt fra stedet. Klokka 14.06 ble en mann, dekket med teppe over hodet fraktet ut fra Lensmannskontoret på Jessheim.

Sperret av området
Rb.no sin journalist på stedet der den antatte dødsbilen er funnet forteller at det var en politibil og flere politimenn utenfor den aktuelle boligen.

- De har sperret innkjøringa til gårdsplassen og det er flere fotografer i området, sier en nabo på stedet.

I en av garasjene står det en mørk, mindre varebil. Teknikere er inne i garasjen og undersøker bilen ved 13.40-tida.

Ulykkesbilen ble beskrevet av politiet som en svart eller mørk kombibil – trolig av typen Citroen Berlingo eller Peugeot Partner. Den skal ha hatt store skader på høyre side av fronten.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sjåføren ble beskrevet som en mann i 20-30-årene. Politiets teori var at bilen er blitt forsøkt skjult etter bildrapet.

Ifølge RBs reporter på stedet står den mørke varebilen med fronten inn i garasjen.

Stakk av
Det var tirsdag ettermiddag 54 år gamle Jeff Mwangi Kwirikia ble påkjørt og drept da han syklet eller trillet på en sykkel langs Trondheimsvegen ved Dal.

Sjåføren av bilen stakk fra stedet og politiet i Ullensaker har i to døgn jaktet på bilen og føreren. Nå kan det imidlertid vise seg at de har lykkes i å finne gjerningspersonen.

Knust etter tapet

Stella Mwangi sin kommende svigefar Per Rogstad forteller i dagens Romerikes Blad at sangeren er knust etter tapet av faren.

- Hun har det helt jævlig. Stella var veldig tett knyttet til faren, sier han.

Stellas forlovede, Tom Roger Rogstad, var i Los Angeles da ulykken skjedde. Han satte seg på flyet hjem til Norge ved 19-tida i går kveld.

I mellomtiden har blant annet den kommende svigerfaren tatt seg av Grand Prix-stjernen. Han besøkte Stella i går ettermiddag.

- Hun er naturlig nok veldig preget av det som har skjedd. Hun er mest opptatt av sorgen over tapet av faren, ikke jakten på sjåføren som stakk av, sier han.

Flere nyheter fra Romerike finner du her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.