En mann i 20-årene er siktet for drap etter at en mann ble funnet død på en privat adresse i Sandnes i Rogaland søndag morgen.

Politiets operasjonssentral fikk søndag morgen klokken 05.07 melding om en død person på en privat adresse i Sandnes.

Det var en mann i 20-årene som ringte inn til politiet og fortalte om saken.

– Politiet var raskt på stedet og pågrep mannen som ringte til politiet. Han er siktet for drap, sier politiadvokat i Sørvest politidistrikt Fredrik Martin Soma i en pressemelding.

Erkjenner drapet

På en pressebrifing søndag ettermiddag opplyser Soma at den siktede mannen har erkjent drapet, og at fornærmede er en mann.

– Den drepte er ikke formelt identifisert, men politiet har en oppfatning av hvem det er. Politiet er av den oppfatning at det er en relasjon mellom den siktede og avdøde, men vil ikke gå inn på relasjonen, sier Soma under pressebrifingen.

Den siktede blir avhørt, samtidig som det utføres taktisk og teknisk etterforskning. I tillegg opplyser Soma at det vil bli gjennomført en rundspørring i området rundt åstedet.

Uklart motiv

Politiet kan på nåværende tidspunkt ikke si noe om foranledningen, hendelsesforløpet eller bakgrunnen for drapet.

Men slik saken framstår er det ifølge Soma ingenting som tyder på at det har vært andre involvert i drapshandlingen. Men utelukker ikke at det kan finnes vitner.

Siktede vil bli framstilt for varetekt i Jæren tingrett mandag klokken 9.