*Nettavisen* Nyheter.

Mann siktet for forsøk på å smugle F-35-planer til Iran

Washington (NTB-AFP): En iransk-amerikansk mann er siktet for å ha forsøkt å smugle tusenvis av dokumenter om jagerflyet F-35 fra USA til Iran.

15.01.14 03:45

Mannen ble arrestert i forrige uke. Han anklages for å ha forsøkt å sende tusenvis av dokumenter av tekniske dokumenter, opplyser amerikanske myndigheter.

Tjenestemenn oppdaget dokumentene da de inspiserte en forsendelse til den iranske byen Hamdan, som 59-åringen hevdet inneholdt husholdningsartikler.

Mannen ble pågrepet på flyplassen Newark i New Jersey, like før han skulle om bord i et fly til Frankfurt. Han hadde billetter videre fra Tyskland til Iran.

Mannen ble amerikansk statsborger i 1991, og tok med seg dokumentene fra et selskap som fikk i oppdrag fra Pentagon å gjennomføre tester av hvor mye motordeler til flyet tålte. Han risikerer nå ti år i fengsel og en bot på 250.000 dollar.

Norge har bestilt 52 F-35-fly. Den første ordinære leveransen av de nye kampflyene til Norge skal etter planen skje i 2017, og Norge skal betale totalt 62,6 milliarder 2013-kroner for flyene. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.