*Nettavisen* Nyheter.

Mann siktet for voldtekt av to mindreårige jenter

Politiet har pågrepet og varetektsfengslet en mann i 20-årene.

02.03.11 14:22

En mann i 20-årene fra Ringerike ble forrige uke pågrepet og siktet for voldtekt av to jenter under 16 år, melder ringblad.no.

Fredag ble mannen varetektsfengslet i tre uker, to av dem med brev- og besøksforbud. Mannen ble varetektsfengslet på grunn av fare for bevisforspillelse.

- Vi er foreløpig i en innledende fase i etterforskningen, og kan ikke gå ut med så mye om hva som har skjedd, sier politiadvokat Per Thomas Omholt til ringblad.no.

Den ene av de angivelige voldtektene skal ha skjedd nylig, mens den andre skal ha skjedd en tid tilbake. Begge skal ha skjedd i Ringerike, og mannen er siktet for voldtekt ved samleie.

- Det er ikke snakk om noen overfallsvoldtekter, men voldtekter mellom personer som kjenner hverandre, sier Omholt, som ikke ønsker å si noe om hva slags forhold det var mellom siktede og de to unge jentene.

De to jentene, som begge er fra Ringerike, er både avhørt og undersøkt ved et voldtektsmottak. Siktede er også avhørt om saken. Han nekter straffskyld.

- Vi jobber nå med å avhøre vitner og familiemedlemmer, samt med å sikre tekniske bevis. Vi kommer til å gjøre veldig mye i denne saken de neste ukene, sier Omholt.

Øvre strafferamme for voldtekt er 10 års fengsel, og hvis voldtekten skjer ved samleie er nedre strafferamme tre års fengsel.

Ringblad.no har foreløpig lyktes ikke med å få en kommentar fra mannens forsvarer, Jan A. Arnesen.

Les flere saker i ringblad.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag