Gå til sidens hovedinnhold

Mann siktet for voldtekt og tre dagers mishandling

Oslo (NTB): En mann i Oslo er varetektsfengslet og siktet for voldtekt og mishandling av en kvinne. Hun skal ha blitt holdt tilbake i en leilighet i tre dager.

Mannen ble pågrepet og siktet torsdag i forrige uke. Oslo tingrett varetektsfengslet ham lørdag i to uker, skriver Dagbladet.

- Mannen er siktet for voldtekt i en alvorlig sak. Vi ønsker ikke å si mer enn det per i dag, siden faren for bevisforspillelse er en del av fengslingsgrunnlaget. Vi skal gjennomføre flere vitneavhør, sier politiadvokat Tina Bjarkø Helleland i Oslo politidistrikt.

Mannen er amerikansk statsborger og politiet fryktet derfor at han skulle flykte til USA hvis han ikke ble varetektsfengslet. Ifølge Dagbladet har han i flere år jobbet i norsk og utenlandsk musikkbransje og har bidratt i prosjekter til noen av Norges mest kjente artister.

Politiet mener han hadde et kjæresteforhold til en svensk statsborger. Etter først å ha hatt frivillig sex, skal han ha blitt voldelig. Kvinnen har forklart at hun følte seg tvunget til å bli i leiligheten i tre dager. Hun skal ha blitt holdt tilbake både fysisk og psykisk inntil hun torsdag klarte å komme seg ut av leiligheten. Hun hadde synlige skader da hun ble undersøkt på voldtektsmottaket. Mannen hadde skader på hendene da han ble pågrepet.

Kvinnens bistandsadvokat Trine Rjukan kaller saken svært grov og alvorlig. (©NTB)

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted