Mann skjøt vilt rundt seg i Bangkok

Foto: Damir Sagolj / Reuters / NTB scanpix

Eksplosjoner og kraftige skuddsalver såret minst seks mennesker i Bangkok lørdag, dagen før det omstridte valget i Thailand.

01.02.14 17:16

Bangkok (NTB-Reuters-AFP): Eksplosjonene og skytingen lørdag fant sted ved et kjøpesenter i den nordlige bydelen Laksi. Her var gatene fulle av både tilhengere og motstandere av statsminister Yingluck Shinawatra dagen før valget på ny nasjonalforsamling.

Forbipasserende, politifolk og journalister løp i dekning da en maskert mann plutselig dro fram et automatvåpen og begynte å skyte rundt seg under et sammenstøt mellom tilhengere og motstandere av regjeringen, forteller en AFP-journalist.

Minst seks mennesker ble såret da det travle veikrysset nord i Bangkok ble forvandlet til en kampsone midt på lyse dagen. Det er uklart om de sårede er tilhengere eller motstandere av statsministeren.

Området har de siste dagene vært dominert av tilhengere av Yingluck som har samlet seg med krav om at valget må gjennomføres uten hindringer.

Eksplosjoner
Skytingen pågikk sammenhengende i minst en time, men fram til solnedgang kunne sporadiske skudd høres. Det skal ha blitt skutt fra begge sider.

Før skyteepisoden kunne minst to eksplosjoner høres i Laksi. Uroen brøt ut etter at en gruppe på rundt 200 tilhengere av regjeringen konfronterte opposisjonelle demonstranter som forsøkte å sperre leveringen av valgurner til valglokalene i bydelen.

Situasjonen er svært spent i Bangkok foran søndagens valg, og observatører frykter at valgdagen vil bli kaotisk og voldelig.

– Dette er et frampek på morgendagen. Spenningene kan fort blusse opp til vold, sier Sunai Phasuk fra menneskerettsgruppen Human Rights Watch.

Phasuk, som befant seg på stedet for skytingen lørdag, tilføyer at en journalist er blant de sårede.

Langvarig konflikt
Om lag 130.000 politifolk vil bli sendt ut for å holde vakt mens valget pågår.

Statsminister Yingluck valgte å skrive ut nyvalg etter omfattende protester i november. Men opposisjonen mener valget kommer for tidlig frykter å tape mot Yinglucks regjeringsparti Puea Thai.

Bakgrunnen for konflikten er en årelang politisk strid hvor Yinglucks bror Thaksin Shinawatra står sentralt. Han ble styrtet i et militærkupp i 2006 og lever i dag i eksil, men opposisjonen ser på Yingluck som en marionett og mener det fortsatt er Thaksin som trekker i trådene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag