Gå til sidens hovedinnhold

Mann skulle sone 17 dager i fengsel – satt i nesten fire måneder

En mann ble dømt til 17 dager i fengsel, men som følge av en feil i politiets rutiner sonet han nesten fire måneder.

OSLO: Mannen, som er i 50-åra, var ilagt et forelegg på 56.000 kroner, subsidiært 20 dager bak murene. Etter at han delvis hadde nedbetalt boten skulle mannen sone 17 dager i fengsel.

Imidlertid ble mannen sittende i fengsel hele tre måneder lenger enn det han var dømt for.

– Som følge av feil som har oppstått i våre systemer i forbindelse med innkalling til soning, ble mannen sittende i fengsel tre måneder for mye, tilsynelatende uten selv å ha oppdaget feilen og gjort den kjent, sier visepolitimester i Oslo, Hans Halvorsen, i en pressemelding.

Oslo politidistrikt tok kontakt med mannen da forholdet ble oppdaget, og har beklaget oversoningen på det sterkeste.

Politidistriktet anmodet også mannen om å søke advokatbistand på det offentliges bekostning, for best mulig å ivareta sine rettigheter og økonomiske krav, blant annet for å fastsette nøyaktig antall dager han sonet for mye.

Saken er også oversendte til Spesialenheten for politisaker til vurdering. Spesialenheten har besluttet å iverksette etterforskning.

– At dette har skjedd er uakseptabelt, og skal selvsagt ikke forekomme. Vi avventer Spesialenhetens behandling av saken før vi vurderer ytterligere tiltak for å sikre at noe sånt ikke oppstår igjen, sier visepolitimester Hans Halvorsen ved Oslo politidistrikt.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter