05.20 onsdag morgen fikk politiet meldinger om en mann med kniv som truet bilister med kniv på E18 ved Bygdøylokket.

Politiet sperret E18 fra hendelsen skjedde 05.20 frem til 07.53.

– Da er politiet ferdig med undersøkelsene på stedet. E18 vil nå bli åpnet for normal ferdsel, skriver Politiet i Oslo på Twitter.

– Ved politiets ankomst ble det observert at vedkommende forsøkte å ta seg inn i flere biler. Politiet avfyrte ett skudd. Vedkommende er ikke alvorlig skadet. Det er ikke rapportert om andre som er skadet, skriver politiet på sin pressetjeneste kl. 06.48.

Siktet

Mannen er nå under behandling på sykehus, opplyser politiet. Han er ikke alvorlig skadet. Politiet opplyser til Nettavisen ved 12-tiden at det jobbes med å skaffe mannen advokat, og at de håper å få avhørt ham så fort som mulig.

Politiet har gjennomført avhør av fornærmede og gjort kriminaltekniske undersøkelser på stedet. Det er fortsatt behov for å hente inn flere opplysninger.

– Per nå fremstår dette som en enkelthendelse, som ikke har noen sammenheng med det høye trusselnivået, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding.

I en pressemelding klokken 13.01 onsdag, opplyser politiet at mannen i 50-årene nå er siktet for grove trusler med kniv.

– Mannen som er siktet, er i begynnelsen av 50 årene og er fra tidligere noe kjent for politiet., skriver politiet.

Siktedes forsvarer, Vegard Aaløkken opplyser til Nettavisen at han ikke har snakket med sin klient ennå, og kan derfor ikke si hva som kan være motivet bak hendelsen. Han har tidligere representert mannen som forsvarer.

Kripos varslet

Mannen ble truffet i et bein, sier operasjonsleder Per Ivar Iversen til TV 2. han forteller også et tre eller fire personer har status som fornærmet.

Spesialenheten opplyser til Nettavisen at de vil etterforske hendelsen sammen med politiet.

– Formålet med etterforskingen er å få belyst hendelsesforløpet, og de nærmere omstendighetene rundt situasjonen hvor det ble avfyrt skudd, skriver de i en pressemelding.

Kripos er også varslet og vil bistå Spesialenheten med åstedsundersøkelser.

– Spesialenheten vil avhøre tjenestepersonene og vitner så snart som mulig, skriver de videre.

De ønsker ikke kommentere noe utover pressemeldingen.

Ifølge operasjonsleder Per-Ivar Iversen er mannen norsk statsborger, men ønsker ikke å si mer utover det.

Oppførte han seg truende overfor politiet?

– Det ønsker jeg ikke mene noe om. Nå foregår en videre etterforskning, sier Iversen til Nettavisen.

Ikke varselskudd

Operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Sven Christian Lie, forteller til Nettavisen klokka 07.10 at de ikke har flere opplysninger på nåværende tidspunkt.

– Veien vil være stengt så lenge det er behov for, sier Lie som ikke kunne gå nærmere inn på om vedkommende oppførte seg truende overfor politiet.

Les også: PST etterlyser tettere samarbeid med helsevesenet for å forebygge alvorlig kriminalitet

Til NRK sier Lie at det ikke var et varselskudd.