Gå til sidens hovedinnhold

Mann skutt i Oslo – politiet søker etter én gjerningsperson

Politiet søker etter én gjerningspersoner, etter at en mann ble skutt på Brynseng i Oslo mandag kveld.

Mandag kveld meldte politiet at en person er skutt på Brynseng i Oslo, rett ved T-banestasjonen. Mannen som er skutt er kjørt til sykehus, opplyser politiet. Den fornærmede er i begynnelsen av 20-årene.

– Tilstanden er alvorlig, men ikke kritisk, er det siste jeg har fått opplyst nå, sier innsatsleder Brian Skotnes på stedet til Nettavisen ved 21.10-tiden.

Operasjonsleder Line Skott i Oslo-politiet sier at den fornærmede har skader som er forenlig med at han er skutt.

– Han er kjørt til traumeavdelingen på Ullevål Sykehus. Han er våken og puster for egen maskin, sier Skott til VG.

– Det har ikke latt seg gjøre å avhøre vedkommende ennå. Vi har en patrulje sammen med ham, men det er vanskelig å få ham i tale grunnet behandlingen han får, sier Skott til NTB.

- Hørte skudd

Et vitne på stedet sa til Nettavisen at det var et stort politioppbud og at det fløy et politihelikopter over området i etterkant av skyteepisoden.

– Jeg hørte to skudd nede på perrongen, så kom det 6-7 ungdommer løpende ned. De var redde, og hoppet over skinnegangen, for å komme over på andre siden. Så løp de tilbake og opp andre siden, forteller et vitne til Nettavisen.

Hun sier skuddene skal ha falt oppe på perrongen.

En kvinne Avisa Oslo har snakket med, forteller at hun så offeret sitte på en benk utenfor T-banestasjonen like før skuddene falt.

– Jeg var på vei til butikken da jeg så han og to andre. Han satt på benken her. Så ble han skutt. Jeg skjønte ikke at det var et skudd med en gang, men da jeg snudde meg så lå han på bakken. De andre ropte høyt «han er skutt, han er skutt», sier kvinnen til avisen.

– Jakter én gjerningsperson

Politiet gikk bredt ut til å begynne med, og søkte etter flere mulige gjerningspersoner.

– Vi jobber for å få oversikten nå. Vi er usikker på hvor mange det er, det har vært snakk om flere personer. Men vi går bredt ut, sa innsatsleder Skotnes.

Kort tid etter 22.30 opplyste politiet om at søket etter mulige gjerningspersoner var snevret inn til å gjelde én person.

– De involverte løp raskt fra stedet. Det vi har falt ned på nå, er at vi jakter én gjerningsperson, sier operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt til NTB.


På t-banen

Skotnes sa tidligere på kvelden at politiet ikke har grunn til å tro at de involverte skal være til fare for andre.

– Ikke noen grunn til å tro dette er et tilfeldig oppgjør. Vi har anholdt en person i t-banen, som vi er i avhør med nå, sier han.

Skotnes sa videre at politiet ikke er kjent med om det er noen relasjon mellom offer og gjerningspersonen.

Sporveien meldte klokka 21.50 at T-banetrafikken er i gang igjen, men at de reisende må regne med store forsinkelser.