Mann slått i hjel i sjalusidrama

Da mannen i Ulsteinvik på Sunnmøre tirsdag morgen fant samboeren i seng med naboen, gikk han til angrep med en flaske. Naboen døde senere på dagene av skadene.

29.10.13 21:55

Ulsteinvik (NTB): En mann fra Ulsteinvik erkjenner straffskyld for å ha slått i hjel naboen sin. Mannen gikk til angrep med en flaske da han fant samboeren sin i seng med naboen

- Han erkjenner både de faktiske forholdene som er beskrevet i siktelsen, samt straffskyld for legemsbeskadigelse med døden til følge, sier mannens forsvarer Torgeir Langva til NTB etter tirsdagens avhør.

Han ønsker ikke å si noe nærmere om hva som har kommet fram i avhør tirsdag ettermiddag.

- Det jeg kan si, er at han har det svært tungt, men ut over det har jeg ingen kommentarer om hva han har forklart, sier Langva. Forsvareren vil heller ikke si noe om forholdet mellom de to mennene eller om siktede selv ble skadd i angrepet.

- Han blir ivaretatt og får den hjelpen han trenger. I det ligger det også at dersom det hadde vært nødvendig med legehjelp, ville han fått det også.

Fengsling ikke avklart
Mannen, som er i 20-årene og av østeuropeisk opprinnelse, ble pågrepet kort tid etter at politiet fikk melding om volden klokken 4.45 tirsdag morgen. Han er overført til Ålesund fengsel, og er ilagt brev- og besøksforbud i påvente av et eventuelt fengslingsmøte.

- Vi har ikke fått noen beskjed om fengsling ennå, og det kan jo tidligst skje onsdag, forteller Langva.

- Vi regner med at han kan bli framstilt for varetektsfengsling i Sunnmøre tingrett torsdag, sier politiadvokat Elin Drønnen i Sunnmøre politidistrikt til NTB.

Flaske
Forsvareren ønsker ikke å gi noen detaljer om hendelsesforløpet, men hovedtrekkene i sjalusidramaet som endte med døden for den siktede mannens nabo, er blitt kjent gjennom dagen.

- Han slo etter å ha funnet samboeren sin i seng med denne mannen, som er naboen deres, sa operasjonsleder Johan Arnt Overøye i Sunnmøre politidistrikt til Sunnmørsposten.

Det jevngamle offeret skal ha blitt slått gjentatte ganger i hodet med flasken. Han ble først sendt til Volda sykehus, men senere overført til St. Olavs hospital i Trondheim fordi hodeskadene han var påført var alvorligere enn først antatt.

Politiadvokat Drønnen er også tilbakeholden med opplysninger knyttet til saken.

Kriminalteknikere undersøkte tirsdag ettermiddag åstedet, og politiet vil også avhøre vitner og naboer. Hvordan det har gått med den siktedes samboer, vil hun ikke gå inn på.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.