*Nettavisen* Nyheter.

Mann som politiet forsøkte å stanse, kjørte i havet og omkom

En mann omkom da han kjørte i havet etter at politiet forsøkte å stanse ham for kontroll. Spesialenheten for politisaker er varslet.

04.12.15 21:21

– Politiet forsøkte forut for ulykken å stanse bilen for kontroll. Spesialenheten er nå koblet inn i saken, sier operasjonsleder i Midtre Hålogaland politidistrikt til NTB.

Ifølge politiet var det var glatt og isete på veiene i området da ulykken skjedde.

Politiet hadde fått en melding som gjorde at de ønsket å sjekke kjøretøyet fredag ettermiddag, men ønsker ikke å kommentere hva meldingen gikk ut på.

Orientert

Mannen som omkom befant seg på Vestvågøy da operasjonssentralen sendte ut en politipatrulje fra Svolvær, ifølge Lofotposten.

– Vi er kjent med at det har skjedd en utforkjøring med bil i sjøen i Lofoten, sier leder av Spesialenheten for politisaker for Midt-Norge og Nord-Norge, Halvor Hjelm-Hansen til avisa Nordlys.

– Jeg skal ikke gå inn og bekrefte hendelsesforløpet. Det er tidlig i vår oppfølging. Men vi er orientert, og gjør fortløpende vurderinger av hva vi skal gjøre, sier han.

Forsøkte livredning

Den omkomne mannen skal ikke ha vært bosatt i Lofoten, og han var alene i bilen, skriver Lofotposten.

– Det ble igangsatt gjenopplivingsforsøk da han ble hentet opp fra havet, men livet sto ikke til å redde. Han ble bekreftet omkommet av lege på stedet, sier Fagerhaug til avisa.

Både et redningshelikopter og redningsskøyta deltok i redningsaksjonen, skriver avisa.

Ulykken skjedde på fylkesvei 815 i nærheten av Sundklakkbrua i 17-tiden fredag, opplyser politiet.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.