*Nettavisen* Nyheter.

Mann tatt etter bombealarm

Foto: Thor Holt, Glåmdalen

En mann er tatt hånd om etter en bombealarm i Kongsvinger.

14.09.09 17:34

Politiet i Hedmark startet mandag ettermiddag evakuering av et boligfelt på Gullijordet i Kongsvinger. Men litt over klokken 16 kunne beboerne på nytt returnere til husene sine.

Bakgrunnen for evakueringen var funn av beholdere som man fryktet kunne eksplodere. Beholderne var inne i en leilighet på Gullijordet.

– En patrulje fikk melding om at det var koblet noe til tre gassflasker inne i en bolig. Vi har av sikkerhetsmessige årsaker evakuert folk, sa operasjonsleder ved Hedmark politidistrikt, Egil Solberg, til Nettavisen mandag ettermiddag.

Kort tid senere ble aksjonen avblåst.

Tre oksygenbeholdere

Det var tre oksygenbeholdere med 2 kilo gass i hver som utgjorde bombefaren.

Ifølge politiet var det teipa ting på oksygenbeholderne. Politiet visste ikke om det var en bombe eller ikke, og ba da om hjelp fra bombespesialister fra Kripos i Oslo.

Politiet i Kongsvinger opplyser til glomdalen.no. at det etter undersøkelser i leiligheten ikke dreier seg om noen bombe.

– Gjenstanden er laget slik at den kan se ut som en bombe, forklarer politiførstebetjent og innsatsleder Rune Sæther til glomdalen.no.

Ifølge avisen er mannen som disponerer leiligheten tatt hånd om av politiet.

En annen mann, som også var innom leiligheten på et tidligere tidspunkt - og som varslet om det bombelignende funnet, skal ifølge avisen også ha blitt tatt i arrest for nærmere avhør.

Politiet igangsatte evakuering av beboere i området sammen med Kongsvinger kommune.

Det var beboere innenfor en radius av 200 meter fra funnstedet som ble evakuert.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.