RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mannen ble tatt med 13 pappesker med totalt 139 kilo marihuana. (illustrasjonsfoto)
Mannen ble tatt med 13 pappesker med totalt 139 kilo marihuana. (illustrasjonsfoto)

Mann tatt med marihuana verdt 14 millioner

Sist oppdatert:
En 32 år gammel mann er av Tønsberg tingrett dømt til tre års fengsel etter å ha blitt tatt med 13 pappesker med totalt 139 kilo marihuana. Gateverdien på narkotikaen er på opp mot 14 millioner kroner.

32-åringen bar de 13 pappeskene fra en lastebil inn i leiebilen sin på Borgeskogen i Stokke i Vestfold. Han ble pågrepet i februar 2013, skriver NRK.

Saken hans kom ikke opp før tidligere denne måneden, og da erkjente han seg ikke skyldig.

Mannen hevder at han trodde det var alkohol han hentet ut av lastebilen – ikke narkotika. Han forteller at han skulle få 10.000 kroner for å leie en varebil og ta imot ufortollet alkohol i Stokke. I tillegg fikk han 50.000 i «sikkerhet» om noe skulle gå galt. Politiet fant senere 60.000 hjemme hos ham.

Han forteller videre at han reagerte på lukten fra eskene, og at de var forholdsvis lette.

Tønsberg tingrett hadde visse vanskeligheter med å tro på mannens forklaring, og dømte ham til tre års fengsel. I tillegg må 32-åringen tåle inndraging av 60.000 kroner.

Mannen fikk mildere straff enn normalt for slike saker, da den ble liggende hos påtalemyndigheten i godt over ett år. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere