*Nettavisen* Nyheter.

Mann til sykehus etter å ha blitt skutt av politiet

En mann er kjørt til sykehus med skuddskade etter at det oppsto skyting mellom politiet og to personer på Roa i Oppland natt til fredag.

26.06.15 05:56

– I forbindelse med en situasjon på Roa i Lunner natt til fredag, ble det løsnet skudd fra politiet sin side. En bil som stakk av fra politiet på Hønefoss, ble litt før klokken 2 natt til fredag påtruffet av en politipatrulje på Shell-stasjonen på Roa. Politiet ble beskutt og løsnet selv skudd. To personer ble pågrepet, en av dem er skadd. Denne ble fraktet til Ullevål, skadeomfanget er ukjent, opplyser konstituert politimester Linn Hilde Fosso i Vestoppland politidistrikt i en pressemelding.

Hun opplyser at den andre pågrepne og den involverte politipatruljen er uskadd.

– Spesialenheten er rutinemessig varslet, og åstedet er sperret av for videre etterforskning, opplyser Fosso.

Det var VG som først meldte om skyteepisoden. Operasjonsleder Bård Christiansen sier til avisen at skyteepisoden oppsto da politiet kom for å ta kontakt med personene i bilen da den ble observert på Roa. Ingen andre personer ble skadd i hendelsen.

Ved 05-tiden fredag morgen sendte Vestoppland politidistrikt ut denne pressemeldingen:

«Politiet løsnet skudd på Hadeland
I forbindelse med en situasjon på Roa i Lunner natt til fredag, ble det løsnet skudd fra politiet sin side. En bil som stakk av fra politiet på Hønefoss, ble litt før klokken 2 natt til fredag påtruffet av en politipatrulje på Shell-stasjonen på Roa. Politiet ble beskutt, og løsnet selv skudd. To personer ble pågrepet, en av de er skadet. Denne ble fraktet til Ullevål, skadeomfanget er ukjent. Den andre pågrepne er uskadd. Den involverte politipatruljen er uskadd. Spesialenheten er rutinemessig varslet, og åstedet er sperret av for videre etterforskning.»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.