Mann tiltalt for nettovergrep mot 256 barn

256 FORNÆRMEDE: Statsadvokat Carl Graff Hartmann sier at mannen i 40-årene er tiltalt for nettovergrep mot 256 barn og unge.

256 FORNÆRMEDE: Statsadvokat Carl Graff Hartmann sier at mannen i 40-årene er tiltalt for nettovergrep mot 256 barn og unge. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Med dekknavnene «Stine» og «Gangstaboy» lurte han flere hundre barn i alderen 9-15 år.

29.04.19 15:05

Det er Øst politidistrikt som har sendt ut pressemelding om tiltalen mot en mann i 40-årene.

Under dekke av å være en ung jente ved navn «Stine H» og en ung gutt med navn «Gangstaboy», lurte han flere hundre jenter og gutter til å til å onanere eller utføre lignende seksuelle handlinger foran webkamera.

- Han (...) flørtet, ga komplimenter, instruksjoner, pratet seksuelt, sendte seksualiserte bilder og/eller lovet å sende slike bilder og/eller ga inntrykk av å utføre tilsvarende handlinger med seg selv, står det i tiltalen.

Flere av bildene han sendte, var av andre barn og unge som han hadde misbrukt på samme måte.

- Formelt har han ikke tatt stilling til tiltalen, men jeg kan ikke se for meg at han vil komme til å nekte straffskyld for den heller, sier mannens forsvarer, advokat Gunhild Lærum, til TV 2.

Pågrepet i januar 2018

Tiltalen omhandler 256 barn fra 9 til 15 år - hovedsakelig gutter. 142 av barna var under 14 år.

De første hendelsene som mannen er tiltalt for, skjedde tidlig i 2014. Overgrepene pågikk til han ble pågrepet i januar 2018. Han har vært varetektsfengslet siden da.

Øst politidistrikt startet etterforskning i november 2017. Det er nå tatt ut tiltale mot en norsk mann i 40- årene, bosatt på Romerike.

Overgrepene skal være begått via kommunikasjonstjenestene Omegle (bildet) og Skype. Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)

Ingen fysiske møter

- Det er kun denne personen som er tiltalt i saken, opplyser statsadvokat Carl Graff Hartmann i en pressemelding.

De fornærmede er fra ulike deler av landet. Et fåtall er bosatt i Sverige og Finland. Alle landets politidistrikter har vært involvert i etterforskingen.

Alle overgrep er begått via internett og det er ikke avdekket fysiske møter. Etterforskningen har innad i politiet vært benevnt som «OP OS», idet overgrepene er begått via kommunikasjonstjenestene Omegle og Skype.

Satt på 90.000 bilder

Det har vært via chat og videosamtaler på Omegle og Skype at mannen forledet barn til å tro at han var under 14 år. Han skal ha oppbevart 93.231 bilder og 17 videoer som viser barn i seksuelle situasjoner. Av disse var det 89.694 stillbilder han laget under videosamtaler med barna.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.