RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mann tiltalt for overlagt trippeldrap i Årdal

Teknikere fra Kripos i arbeid ved bussen fra Valdresekspressen på Rv 53 ved Holsbru mellom Årdal og Tyin, der tre personer ble knivdrept i november i 2013.
Teknikere fra Kripos i arbeid ved bussen fra Valdresekspressen på Rv 53 ved Holsbru mellom Årdal og Tyin, der tre personer ble knivdrept i november i 2013. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
En 31 år gammel mann fra Sør-Sudan er tiltalt for tre tilfeller av overlagt drap på Valdresekspressen i november i fjor, melder Bergens Tidende.

- Han er tiltalt for tre tilfeller av overlagt drap, sier 31-åringens forsvarer, Fredrik Verling til Bergens Tidende.

Han ønsker ikke kommentere saken før han har snakket med sin klient. Tiltalen ble forkynt for sørsudaneren i Bergen fengsel tirsdag.

Tiltalen på overlagt drap innebærer at påtalemyndigheten mener 31-åringen planla drapene på forhånd, og den har en strafferamme på 21 års fengsel.

31-åringen hadde fått avslag på asylsøknaden sin og skulle sendes ut av Norge dagen etter at han angrep og drepte bussjåføren og to passasjerer på Valdresekspressen fra Årdal i Sogn og Fjordane.

I mai ble han erklært strafferettslig tilregnelig av de tre rettspsykiatrisk sakkyndige som har observert ham. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere