Fredag er det tordenvær i Sør-Norge, melder Meteorologisk institutt via Twitter ved 09-tiden fredag.

Se Nettavisens værblogg nederst i saken for de siste oppdateringene

En mann ble fredag morgen sendt til sykehus etter å ha blitt truffet av et lynnedslag i Ramnes i Vestfold, opplyser politiet til Nettavisen. Politiet fikk melding ved 08-tiden.

NRK Vestfold melder at mannen er en snekker i 40-årene som sto på taket av et hus og holdt i pipa da lynet slo ned. Han kom seg selv ned fra taket og at han så ble sendt til sykehuset i Tønsberg. En kollega av mannen forteller til NRK at han sto på nedsiden av huset da han hørte et smell.

- Jeg har aldri opplevd noe lignende, sier han.

Slik blir juleværet
Med plussgrader, mye nedbør og torden over Sør-Norge fredag, er utsiktene til en hvit jul dårligere enn på lenge for mange. I tillegg ligger et lavtrykksenter og lurer utenfor Island. Nettavisen har snakket med meteorologen om hva vi har i vente.

Et lavtrykksenter som fredag morgen ligger sør for Island er ventet å skape mye vind i deler av Norge søndag, ifølge meteorologene.

Venter storm søndag
- Lavtrykket beveger seg opp mot Island, og i forlengelsen av det lavtrykksenteret får vi en sone med temperaturforskjeller i Nordsjøen. Vi får en utvikling der som vi ennå er litt usikre på, det er vanskelig å si hvor mye vind det faktisk blir, men trolig kan vi vente storm på kysten av det østafjellske og muligens på det sørlige Vestlandet, sier meteorolog Rafael Escobar Løvdahl til Nettavisen fredag ved 09-tiden.

Se ditt lokale værvarsel på Nettavisens værside her

Les også: Følg juletrafikken direkte

I løpet av dagen vil Meteorologisk institutt utarbeide et mer presist varsel, men så langt tyder det på skikkelig uvær søndag morgen.

- Det er vanskelig å si når det kommer. Lavtrykket sirkulerer, og det er på nedsiden det blåser verst, men trolig får vi en sørvestlig storm på kysten av det østafjellske tidlig søndag morgen, natt til søndag.

Slik blir været julaften
Mer vått og vindfullt kan det bli julaften når et nytt lavtrykk ventes å gjøre seg gjeldende.

- Det kommer et nytt stormsenter på julaften, og det ventes å gi sørlige vindretninger i hele Sør-Norge, så det blir mildt og vått og stedvis kraftig vind. Det er nok ingen muligheter for en hvit jul i denne delen av landet, sier Rafael Escobar Løvdahl.

Obs-varsel for høy vannstand
For fredag har Meteorologisk institutt sendt ut et obs-varsel for Vest-Agder og Vestlandet sør for Stad. Det gjelder risiko for høy vannstand fra Kristiansand til Stad fredag og risiko for høy vannstand i Vest-Agder fredag morgen og i Rogaland fredag formiddag.

Se det oppdaterte obs-varselet her

DIREKTE: Følg Nettavisens værblogg her

HTML EMBED