(NETTAVISEN):Den lukkede Facebook-gruppen «Mannegruppa Ottar» har tirsdag kveld nærmere 42.000 medlemmer.

- Det er vel det høyeste medlemstallet vi har hatt, sier Kay Erikssen til Nettavisen.

Han er administrator for den lukkede Facebook-gruppen som har fått mye negativ omtale den siste uken, etter at det kom fram at det har forekommet hets av navngitte kvinner på gruppen.

Oppmerksomheten førte til at mannegruppen mistet 15.000 medlemmer. Men nå skal folk ha meldt seg inn igjen, opplyser Erikssen.

- De nye består av en blanding av gamle og nye medlemmer, men vi har ingen god statistikk på dette.

BAKGRUNN: Tusenvis rømmer fra Mannegruppa Ottar

I beskrivelsen av grupppen heter det blant annet: «En lukket facebook gruppe - KUN for menn! Her er det fritt fram for upolitisk korrekt humor, med andre ord vitser du ikke hadde turt å legge på din egen facebook-vegg! Og om du ikke har sans for slik så vil vi anbefale deg å forlate gruppen øyeblikkelig.»

Reagerer kraftig på Mannegruppa Ottar

Facebook-gruppen har vært mye i media etter at bloggeren Sophie Elise Isachsen navnga flere av mennene fordi et bilde av henne av seksuell karakter ble spredt på gruppen. Sophie Elise har tidligere gått rettens vei for å hindre spredning av bildet.

Les også: Ottar-medlemmer politianmeldes

Forrige uke skrev VG om en 20 år gammel jente som ble hengt ut og grovt hetset på «Mannegruppa Ottar». Hun fikk blant annet høre at hun var en «tragisk dame» og «grisesminka knulledokke».

Blogger Linn Winsnes Rosenborg er blant dem som den siste tiden har reagert kraftig på gruppens innhold.

- De som ikke forstår signaleffekten det har å velge og være medlem i en gruppe som dette, har misforstått noe radikalt og viktig, skriver hun i sin blogg.

- Luket ut verstingene

Erikssen hevder de har tatt grep rundt Facebook-gruppen etter de siste dagenes skriverier. Han mener også at de har innført strengere regler blant medlemmene sine:

- Mannegruppa er bedre enn på lenge. De fleste av verstingene er luket ut, reglene er strammet en del inn - og vi er nå tilsammen 16 mennesker som modererer gruppens innhold, sier han og nevner noen av de nye føringene:

- Den viktigste nye regelen som jeg vil nevne er «ingen uthenging/hets av privatpersoner».

På gruppen deres står det blant annet: «upolitisk korrekt humor, med andre vitser du ikke hadde turt å legge på din egen facebook-vegg». Hva legger dere i det?

- Med det mener vi at det skal være stor slingring for hva som er akseptabelt å legge ut av humor og yttringer. Men som nevnt tidligere så må de følge våre retningslinjer, og regelbrudd fører til umiddelbar utkastelse.

Les også: Barnekreftforeningen vil ikke ha penger av Mannegruppa Ottar