Mannen (70) kunne bare japansk og hadde kun yen i lomma. Da måtte politiet tenke kreativt

Politiet måtte tenke kreativt da de fikk uventet japansk besøk.

10.07.15 23:47

(AVISA NORDLAND): - Ja en herremann fra solens rike kom inn her og han snakket ikke noe annet enn japansk. Etter litt om og men forsto vi at han ønsket å veksle penger. Han hadde bare japanske yen og det er ikke bare bare å få vekslet i Bodø på en fredags kveld, sier operasjonsleder Espen Fagervoll, til Avisa Nordland.

Etterlyste noen som snakker japansk

Med svært begrenset kommunikasjon var det ikke mye politiet kunne gjøre for mannen. Men i stedet for å sende han på dør tok politiet de nye medier i bruk. De la ut en etterlysning etter noen som snakket japansk på Facebook.

- Etter en stund meldte det seg en kar som snakket japansk, og han hjalp til med å oversette per telefon.

Det viste seg at mannen, som var i 70-årene, reiste alene. Han hadde ingen plass å bo og ikke minibankkort som virket.

- Pågangsmot hadde han i alle fall, humrer operasjonslederen.

Etter litt undersøkelse fant politiet ut at den nærmeste plassen mannen kunne få vekslet yen i helgen var i Trondheim. Enden på visa ble at politiet kontaktet NSB og fikk ordent en avtale for mannen. Han ble deretter kjørt ned til jernbanestasjonen og satt på nattoget til trønderhovedstaden.

Fant løsning

- Det var en løsning han var veldig, veldig fornøyd med, og han var utrolig takknemlig. Nå håper vi bare han får ordnet alt og kommer seg til Tromsø, som visstnok var målet hans.

Dette faller nok en smule utenfor det politiet driver med til daglig, med da situasjonen oppsto kunne de ikke gjøre annet enn å trå til.

- En kan jo selv tenke seg hvordan det er å stå slik på andre siden av jorda. Da må vi jo yte litt service, avslutter Fagervoll.

Les flere saker fra Avisa Nordland her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.