*Nettavisen* Nyheter.

Mannen bak skolemassakre i Pakistan drept

Opprørerne som sto bak tirsdagens skolemassakre i Peshawar har i lengre tid vært støttet av afghansk og indisk etterretning, slik pakistansk etterretning støtter Taliban-opprørerne i Afghanistan. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: Zohra Bensemra

Pakistanske militære melder at de har drept Taliban-kommandanten de sier sto bak angrepet på en skole i Peshawar i forrige uke der 136 barn ble drept.

26.12.14 14:11

Mannen som bare omtales som «Saddam», ble drept torsdag kveld i et sammenstøt med sikkerhetsstyrker i et stammeområde i det nordvestlige Pakistan.

– Kommandant Saddam var en fryktet terrorist som ble drept i en skuddveksling med sikkerhetsstyrkene i stammeområdet Khyber, sa en lokal tjenestemann, Shahab Ali Shah, på en pressekonferanse i Peshawar fredag.

Han sa at seks av Saddams medarbeidere i tillegg ble såret og arrestert.

Shah sier at Saddam trolig la forholdene til rette for skolemassakren, men det er ikke klart hvor direkte involvert han egentlig var.

Men han kalte Saddam en viktig leder i Pakistansk Taliban, eller Tehreek -e-Taliban Pakistan (TTP), og sa at han sto bak en rekke bombeangrep som hadde kostet mange liv.

Taliban og andre militante har søkt tilflukt i Khyber-regionen etter at hæren i juni innledet en større offensiv mot dem i Nord-Waziristan, et annet stammeområde som har vært et kjerneområde for Taliban og al-Qaeda i Pakistan.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.