RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mannen til prinsesse Ragnhild trekker seg

Sist oppdatert:
Mannen til prinsesse Ragnhild, Erling Lorentzen, gikk torsdag kveld av som styreformann i sitt livsverk, den brasilianske cellulosegiganten Aracruz
I Norge er han mest kjent som mannen til prinsesse Ragnhild. I Brasil er han derimot kjent som en pionér innen landets celluloseindustri, og som en forkjemper for miljøvennlig skogbruk.

– Jeg har funnet det riktig å trekke meg etter 37 år som styreleder, og ser tilbake på et rikt liv med mange gode erfaringer og verdifulle utfordringer. Underveis har jeg samarbeidet med positive og kreative mennesker både i Brasil og internasjonalt, skriver Erling Lorentzen ifølge nyhetsbyrået Newswire.

Det er Lorentzen selv som har tatt avgjørelsen om å trekke seg. 81-åringen tror han i praksis ikke kommer til å jobbe særlig mindre nå enn før, men ønsker med avgangen å få mer frihet i hverdagen sin.

Sønnen Haakon fortsetter som styremedlem i Aracruz, mens ny styreleder blir Carlos Alberto Vieira. Vieira har sittet i Aracruz’ styre i mer enn ti år.

Lorentzen grunnla celluloseselskapet Aracruz for 37 år siden. I dag er selskapet et av verdens største celluloseselskaper med verdens største cellulosefabrikk. Selskapet sysselsetter nesten 10 000 mennesker og omsatte i fjor for 7 milliarder kroner. I 1992 ble Aracruz det første brasilianske selskapet til å bli notert på New York-børsen.

Selskapet har vært kontroversielt ut fra et miljøhensyn.

– Det han har skapt er mektig imponerende. Men man må nesten ta seg tid til å besiktige Lorentzens livsverk for å forstå det, sier Jan Reinås, tidligere konsernsjef i Norske Skog til Newswire.

De årlige Norges-turene blir ikke til permanent opphold selv om Erling Lorentzen nå går av som styreleder. Han og prinsesse Ragnhild, barn og barnebarn, blir boende i Rio i Brasil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere