*Nettavisen* Nyheter.

Manshaus oppsøkte læstadianske menigheter

Draps- og terrorsiktede Philip Manshaus (21) og hans forsvarer Unni Fries da han ble fremstilt for varetektsfengsling i Oslo Tingrett mandag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Draps- og terrorsiktede Philip Manshaus (21) og hans forsvarer Unni Fries da han ble fremstilt for varetektsfengsling i Oslo Tingrett mandag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

I tiden før angrepet på Al-Noor-moskeen forrige uke oppsøkte terror- og drapssiktede Philip Manshaus (21) læstadianske menigheter, skriver NRK.

17.08.19 16:34

21-åringen fra Eiksmarka skal ha deltatt på flere gudstjenester, ungdomstreff, og skal ha vært til stede på en påskesamling i Bryn bedehus for læstadianske menigheter i Oslo. Det bekrefter flere medlemmer av menigheten overfor kanalen.

Pressekontakt for de førstefødtes menigheter i Norge, Vidar Bolle, sier at menigheten er kjent med at Manshaus deltok på samlinger i nærheten av sitt hjemsted, samt i nærheten av Fosen folkehøyskole som han gikk på.

Les også: - Dette er ingen Hollywood-film, dette er opplevelser fra virkeligheten

– Vi fører ingen oversikt over hvem som møter eller hvor ofte de møter, men vi er kjent med at Manshaus har vært på noen av våre gudstjenester, sier Bolle.

Han sier videre at menigheten er preget og rystet over hendelsene i Bærum forrige lørdag.

Læstadianismen er en luthersk kirkelig vekkelsesbevegelse. Den tilhører Den norske kirke, men har enkelte steder egen nattverd, dåp og konfirmasjon.

Les også: Imam: – Manshaus hadde på seg sko med spiker

Manshaus gikk på Fosen Folkehøyskole fra august i fjor til mai i år. Flere elever har tidligere uttalt at Bærumsmannen forandret seg og ble stadig mer ekstrem i løpet av året på folkehøyskolen.

Motivet bak moskéangrepet lørdag 10. august, samt drapet på hans 17 år gamle stesøster, er foreløpig uklart. Manshaus har i avhør erkjent de faktiske forhold, men nekter straffskyld.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.