RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Marathon Oil uten Golar-oppdatering(Ny)

Sist oppdatert:
Marathon Oil har lagt frem tall for fjerde kvartal som ikke klarte å innfri konsensus. De kommer heller ikke med noe oppdatering på Mexico-prosjektet hvor Golar LNG er partner
Nytt: Oppdatert med planer for norsk sokkel i 2004

Marathon Oil fikk et resultat før ekstraordinære poster på 184 millioner dollar, eller 59 cent pr. aksje i fjerde kvartal. Det var ifølge estimater innhentet av Thomson First Call ventet 68 cent pr. aksje.

Inkludert engangsposter endte bunnlinjen på 485 millioner dollar i fjerde kvartal, men det inkluderer 278 millioner kroner i gevinst fra salg av eiendeler. Omsetningen i kvartalet endte på 11,1 milliarder dollar, mot 8,6 milliarder i samme periode i 2002.


Nevner ikke Golar-prosjekt

Mest interessant for norske investorer er det at selskapet i fjerdekvartalsrapporten ikke kommentere fremdriften i LNG-prosjektet selskapet har sammen med John Fredriksens Golar LNG på vestkysten av Mexico.

I tidligere rapporter har Marathon kommet med en oppdatering på status for den planlagte importterminalen for flytende naturgass, LNG.

Det har vært en rekke rapporter rundt prosjektets fremtid de siste månedene, og de fleste peker mot at prosjektet kan tape kampen om å få bygge en terminal i den meksikanske delstaten Baja California.

Den siste utviklingen er at de to hovedkonkurrentene Sempra og Shell har gått sammen om et felles prosjekt. De er også ansett for å ha større tyngde i det politiske miljøet, noe som er ansett som meget viktig i godkjennelsesprosessen.

Marathons norske planer

Når det gjelder Marathons planer på norsk sokkel, opplyser selskapet at de forventer å levere inn en produksjons- og utbyggingsplan for Alheim-området (tidligere Vest av Heimdal) i løpet av andre kvartal i år.

Marathon, som eier 65 prosent av lisensene på Alvheim, ser produksjonsstart på feltet i 2006. Det planlegges boring av ytterligere en letebrønn i området i år i tillegg til de fire som allerede er boret.

DNO er partner i Alvheim-lisensene, men vil etter all sannsynlighet overføre eierandelene til svenske Lundin i løpet av mars.

I tillegg til boring på Alvheim forventer Marathon at de vil bore ytterligere en letebrønn på norsk sokkel i år. I desember kjøpte Marathon seg inn i tre blokker i Nordsjøen, hvorav to på 100 prosentbasis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere