RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Marathon venter snarlig Baja-avklaring

Sist oppdatert:
Marathon forventer en godkjennelse av Baja-prosjektet i løpet av inneværende kvartal, derimot kan det se ut til planen for en gassrørledning fra Heimdal til Syd-England er på vei ut
Det går frem av kvartalsrapporten for fjerde kvartal 2002.

I rapporten melder Marathon at de forventer en godkjennelse av planen for LNG-terminalen Baja i løpet av første kvartal. Det var opprinnelig forventet en avklaring før nyttår.

Golar LNG er med i planene for bygging av en mottaksterminal for flytende naturgass i den meksikanske delstatene Baja California. Golar har både en eierandel og er påtenkt ansvaret for byggingen og drift av en rekke LNG-skip som skal serve anlegget.

Det ser derimot verre ut for Marathons planer om en gassrørledning i Symphony-prosjektet fra Heimdal-feltet til det sydlige England. Planene er overhodet ikke nevnt i kvartalsrapporten, og det bekrefter meldinger i norsk presse den siste uken om at planene kan ha blitt lagt på is.

Symphony-ledning har vært vurdert av Statoil som et av alternativene for å bygge ut eksportkapasiteten til det britisk markedet. Statoil må øke kapasiteten for å nå sine ekspansive planer for dette markedet.

Marathon Oil fikk et resultat på 194 millioner dollar, eller 62 cents pr. aksje i fjerde kvartal. Det var én cent over konsensus. Omsetningen var på 8.614 millioner dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere